Obama'dan Doğu Avrupa için 1 milyar dolarlık güvenlik paketi

Avrupa turunun ilk durağı Varşova'da açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa'ya daha fazla asker sevk edeceklerini söyledi ve bunun için Kongre'nin 1 milyar dolarlık bütçeyi onaylamasını istedi.Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski...

Google Haberlere Abone ol
Obama'dan Doğu Avrupa için 1 milyar dolarlık güvenlik paketi

Avrupa turunun ilk durağı Varşova'da açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa'ya daha fazla asker sevk edeceklerini söyledi ve bunun için Kongre'nin 1 milyar dolarlık bütçeyi onaylamasını istedi.

Polonya Cumhurbaşkanı Bronislaw Komorowski ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Barack Obama, "Amerikan ordusu ve hava kuvvetlerinden personel sayısını, Orta ve Doğu Avrupa'daki müttefik ülkelerde artıracağız. Ukrayna, Moldova ve Gürcistan gibi dostlarımızla işbirliğini kendi savunmalarını geliştirecek şekilde artıracağız." dedi.

Rusya ise NATO'nun Orta ve Doğu Avrupa'ya yığınak yapması halinde bunun karşılığında askerî önlemler alacağı mesajını veriyor. Rusya'nın NATO nezdindeki büyükelçisi Aleksandr Gruşko, bu durumda Soğuk Savaş günlerine geri dönüleceği ve yeni bir silahlanma yarışının başlayacağı uyarısında bulundu.

CİHAN

Yorumlar