NATO ve Rusya’nın sözlü düellosu devam ediyor

Rusya’nın Ukrayna sınırından “askerlerimizi çektik”, NATO’nun ise “bizde böyle bir bilgi yok” açıklamaları sözlü düelloya dönüştü. Rusya ve NATO iddialarını karşılıklı açıklamalarla ikinci kez tekrarladı.Rusya Devlet Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
NATO ve Rusya’nın sözlü düellosu devam ediyor

Rusya’nın Ukrayna sınırından “askerlerimizi çektik”, NATO’nun ise “bizde böyle bir bilgi yok” açıklamaları sözlü düelloya dönüştü. Rusya ve NATO iddialarını karşılıklı açıklamalarla ikinci kez tekrarladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün yaptığı “Ukrayna sınırından askerlerimizi çektik” açıklamasının yankısı ve tartışması bugün de devam ediyor. Putin'in açıklamasının ardından kendilerinde böyle bilgi olmadığını duyuran NATO’ya Rusya’dan “gerçekleri görmemezlikten geliyorsunuz” cevabı gelmişti. Bunun üzerine NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen bugün tekrar sınırdan çekilme olduğuna dair gelişme ya da bilgi görmediklerini söyledi. Rasmussen, “Gözlerim çok iyi görüyor, ama tekrar ediyorum, Rusya’nın açıklamalarını dikkate aldık. Ancak askerlerin çekildiğine dair bir gelişme görmedik. Gerçekleşmesi halinde bunu takdir eden ilk biz olacağız.” dedi.

NATO’nun son açıklamalarına Moskova'nın vereceği cevap merak ediliyor.

CİHAN

Yorumlar