Müşerref: Vatan hainliğinden dolayı yargılandığım için üzülüyorum

Pakistan’da vatana ihanet suçundan yargılanan eski Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Müşerref: Vatan hainliğinden dolayı yargılandığım için üzülüyorum

Pakistan’da vatana ihanet suçundan yargılanan eski Genelkurmay Başkanı Pervez Müşerref, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Adli kaynaklardan alınan bilgilere göre itham edildiği suçun yüzüne okunmasıyla Müşerref, "Ne yaptıysam bu ülke ve insanları için yaptım. Vatan haini olarak suçlandığımdan dolayı çok üzülüyorum." ifadeleri ile savunmasına başladı.

Vatana ihanet suçu kapsamına giren anayasayı ve anayasa mahkemesi üyelerinin görevlerini askıya alma suçundan yargılanan eski general, "Benim hakim karşısına çıkmak gibi bir ego problemim yok. Bu yıl İslamabad, Revalpindi ve Karaçi’de 16 defa hakim karşısına çıktım. 45 yıl bu ülkenin ordusuna hizmet ettim ve 2 savaş gördüm. Bu vatan hainliği midir." diyerek savunmasını bitirdi.

Bugün mahkemeye gelmemesi halinde hakkında tutuklama kararı çıkarılacağı yönünde karar alınan Müşerref ile ilgili davanın 35’incisi görüldü. Müşerref güvenlik ve sağlık problemlerinden dolayı sadece iki duruşmaya katılabildi.

Müşerrefin avukatlarından Ahmed Rıza Kasuri, mahkemenin son kararını öğleden sonra medyaya yapacağını ve kendilerinin ona göre kararlar belirleyeceği şeklinde açıklama yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkemeye getirilen Müşerref hakkındaki karar, bugün Pakistan saati ile saat 14.00'da verilecek.

Bu arada Müşerref’in avukatları tarafından müvekkillerinin Dubai'de yoğun bakımda bulunan annesini ziyaret etmesi için yurt dışına çıkma yasağının kaldırılması yönünde mahkemeye dilekçe verdiği öğrenildi.

70 yaşındaki eski general 2007 yılında vatana ihanet suçu kapsamına giren anayasayı ve anayasa mahkemesi üyelerinin görevlerini askıya alma suçundan yargılanıyor. CİHAN

Yorumlar