Japonya ve Kuzey Kore arasındaki buzlar eriyor

İki ülke ilişkilerinin normalleşmesi amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de bir araya gelen Kuzey Kore ile Japonya'nın bir çok konuda anlaştığı bildirildi. Görüşmelerde Japon heyeti Kuzey Kore'de kaçırılan Japon vatandaşların salıverilmesini...

Google Haberlere Abone ol
Japonya ve Kuzey Kore arasındaki buzlar eriyor

İki ülke ilişkilerinin normalleşmesi amacıyla İsveç'in başkenti Stockholm'de bir araya gelen Kuzey Kore ile Japonya'nın bir çok konuda anlaştığı bildirildi.

Görüşmelerde Japon heyeti Kuzey Kore'de kaçırılan Japon vatandaşların salıverilmesini isterken, Kuzey Kore Japonya'nın kendisine uyguladığı yaptırımlarda yumuşama istediyor. Görüşmelerin ikinci gününde basına demeç veren İhara, "Her iki tarafın da açık konuşarak meseleleri ele aldığımız bir görüşme oluyor." diye konuştu.

Japon yetkiler, görüşmelerde hemen hemen bir çok konuda anlaşıldığını kaydetti. Ancak Kuzey Kore'nin, vatandaşların salıverilmesi halinde yumuşatılacak yaptırımları yetersiz bulduğu ifade edildi. Son zamanlarda Çin ile ilişkilerin soğuduğuna dikkat çeken uzmanlar ise Kuzey Kore'nin görüşmelerden boş dönmeyeceğini öngörüyor.

Görüşmede Kuzey Kore tarafını Dışişleri Bakanlığı Japon Diplomasi Masası Direktörü Song İl-ho, Japonya heyetini ise Dışişleri Bakanlığı Asya Barış Masası Direktörü Junichi İhara temsil etti. CİHAN

Yorumlar