Hollande: Biz ne İsrail ne de Filistin yanlısıyız, biz barıştan yanayız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ortadoğu'daki durumun vahametine vurgu yaprak, Fransa'nın barıştan yana olduğunu kaydetti.Hollande, 14 Temmuz Ulusal Bayramı nedeniyle katıldığı televizyon programında yatığı açıklamada Fransa'nın...

Google Haberlere Abone ol
Hollande: Biz ne İsrail ne de Filistin yanlısıyız, biz barıştan yanayız

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ortadoğu'daki durumun vahametine vurgu yaprak, Fransa'nın barıştan yana olduğunu kaydetti.

Hollande, 14 Temmuz Ulusal Bayramı nedeniyle katıldığı televizyon programında yatığı açıklamada Fransa'nın İsrail-Filistin çatışmasındaki rolünün, 'arabuluculuk için her yolu denemek' olduğunu vurguladı. Hollande, ''Biz ne İsrail ne de Filistin yanlısıyız, biz barıştan yanayız." ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların Fransa'ya taşınmasına da kesinlikle tahammül göstermeyeceklerinin altını çizdi.

Pazar günü Paris'te gerçekleştirilen Filistine destek eyleminde bir gurup göstericinin yol üzerindeki iki sinagoga girme girişimine tepki gösteren Hollande, bölgedeki olayların, ibadet yerlerine saldırıya dönüşmesine izin vermeyeceklerini belirtti. François Hollande, aynı durumun cami, kilise ve diğer ibadethaneler için de geçerli olduğunu belirtti.

Olayla ilgili Fransa Başbakanı Manuel Valls da ibadet yerlerini hedef alan bu tarz saldırıların kabul edilemez olduğunu kaydetti. Fransa Başbakanı Valls, Filistin ile İsrail arasındaki çatışmanın bu topraklara taşınmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

Pazar günü başkent Paris'te toplanan binlerce gösteri İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyonu protesto etmiş, bir gurup gösterici ise yol üzerinde bulunan iki sinagoga girme girişiminde bulunmuştu. Polisin göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği olay sonrası 6 kişi gözaltına alınmıştı. CİHAN

Yorumlar