Güney Kore Dışişleri Bakanı Myanmar’ı ziyaret edecek

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’nda bugün düzenlenen basın toplantısında Dışişleri Bakanı Yun Byung-se’nin Myanmar’ı ziyaret edeceği duyuruldu.Dört günlük ziyaret kapsamında Yun’un, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore Dışişleri Bakanı Myanmar’ı ziyaret edecek

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı’nda bugün düzenlenen basın toplantısında Dışişleri Bakanı Yun Byung-se’nin Myanmar’ı ziyaret edeceği duyuruldu.

Dört günlük ziyaret kapsamında Yun’un, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve Kuzey Kore`nin nükleer programının engellenmesi gibi bölgesel problemlere ilişkin müzakereler için meslektaşı Wunna Maung Lwın’le bir araya geleceği bildirildi. Müzakerelerin yanı sıra, Dışişleri Bakanı’nın, 1983 senesinde bombalı saldırıda hayatlarını kaybeden Güney Kore büyükelçiliği çalışanlarının anısına yapılan anıtın açılış seremonisine katılacağı belirtildi.

1983 yılında Kuzey Kore’den oldukları bilinen terör örgütünün, Myanmar’a ziyarette bulunan dönemin Cumhurbaşkanı Chun Doo-hwan’a suikast amacıyla Myanmar’ın başkenti Rangun’da yerleşen Güney Kore Büyükelçiliği binasına bombalı saldırıda bulunmuştu. Olayda dört Myanmarlı resmilerin yanı sıra, 17 Koreli Büyükelçilik çalışanı hayatını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Chun ise trafiğe takılarak olay yerine geç kaldığından suikasttan kurtulmuştu.

Bir buçuk metre yüksekliğinde taştan yapılmış anıtın Seul’de yedi yüz bin dolara yapıldığı ve Myanmar’a gönderildiği bildiriliyor.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se’nin görüşmeler ve anıtın açılışında bulunmak için bu hafta Myanmar’a gerçekleştireceği dört günlük ziyaret sırasında Kuzey Kore’nin nükleer programının engellenmesi için Myanmar’dan destek isteyeceği de belirtildi.

CİHAN

Yorumlar