Fransa Başbakanı'ndan Sarkozy yorumu: Hiç kimse hukukun üstünde değil

Fransa Başbakanı Manuel Valls, hakkında soruşturma açılan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile ilgili "hiç kimse hukukun üstünde değil" vurgusunda bulundu.BFM televizyonuna konuşan Valls, Sarkozy ile ilgili iddiaların ciddi olduğunu belirterek,''Hiç...

Google Haberlere Abone ol
Fransa Başbakanı'ndan Sarkozy yorumu: Hiç kimse hukukun üstünde değil

Fransa Başbakanı Manuel Valls, hakkında soruşturma açılan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile ilgili "hiç kimse hukukun üstünde değil" vurgusunda bulundu.

BFM televizyonuna konuşan Valls, Sarkozy ile ilgili iddiaların ciddi olduğunu belirterek,''Hiç kimse hukukun üstünde değildir, ama masumiyet karinesi herkes için geçerlidir." ifadelerini kullandı.

Muhalefetin soruşturmayı Nicolas Sarkozy'ye komplo olarak yorumlamasına da tepki gösteren Manuel Valls, bunun gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Valls, hakimlerin bağımsız olduğunu kaydederek, "Hakimlere inceleme yapılması kararını hükümet vermiyor." diye konuştu.

Fransa Başbakanı, söz konusu davada suçlananların eski cumhurbaşkanı, savcı, yüksek savcı ve bir avukat olduğunu da hatırlatarak durumun vahametine vurgu yaptı.

CİHAN

Yorumlar