Cameron: İngiltere'nin AB içinde kalması zorlaştı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Jean-Claude Juncker'ın AB Komisyonu başkanlığı için önerilmesini 'ciddi bir hata' olarak nitelendirdi. Cameron, bu kararla İngiltere'nin AB içerisinde kalmasının zorlaştığını dile getirdi.AB zirvesinin...

Google Haberlere Abone ol
Cameron: İngiltere'nin AB içinde kalması zorlaştı

İngiltere Başbakanı David Cameron, Jean-Claude Juncker'ın AB Komisyonu başkanlığı için önerilmesini 'ciddi bir hata' olarak nitelendirdi. Cameron, bu kararla İngiltere'nin AB içerisinde kalmasının zorlaştığını dile getirdi.

AB zirvesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Cameron, 2017'de İngiltere'de yapılması planlanan AB'den çıkış referandumuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "İngiltere'nin ulusal çıkarlarının, AB'yi reforme etmekte olduğuna inanıyorum. Referandumla, reforme edilmiş bir AB içinde kalmamız gerektiğini düşünüyorum. Ama şimdi bunu başarmak daha mı zor, derseniz: evet."

David Cameron, AB ülkelerin neredeyse tamamının aday gösterdiği Jean-Claude Juncker'ın reformcu biri olmadığını öne sürdü.

Cameron ayrıca, bundan sonraki komisyon başkanlarının seçim yönteminin gözden geçirilmesi konusunda tüm liderlerin kendileriyle hemfikir olduğunu savundu.

Bu arada İngiltere'den gelen itirazları dikkate alan liderler, zirve sonrası yapılan açıklamaya, daha bütünleşmiş bir AB için yapılacak anlaşmaların farklı ülkeler için farklı entegrasyon yolları gösterebileceğini vurguladı. İngiltere, ulusal hükümetlerin yetkilerinin Brüksel tarafından yutulmasına karşı çıkıyordu.. CİHAN

Yorumlar