Kalıcı ve sağlıklı zayıflamak için neler yapılabilir?

Çoğu diyet yapan kişinin sorunu diyeti bıraktıktan sonra kısa süre içinde tekrara eski kilolarını almasıdır. Burada bilinmesi gereken verilen kilonun kalıcı olması için hızlı kilo vermekten uzak durmanın gerekliliğidir.

Google Haberlere Abone ol
Kalıcı ve sağlıklı zayıflamak için neler yapılabilir?

Hızlı olarak kilo verdiren, ödem fazlalığının giderilmesini kilo vermek olan gösteren diyet içerikleri maalesef hem vücudun dengesini hem de sağlığını bozmaktadır. Kısa sürede hızlı kilo vermeyi sağlayan diyetler iki üç hafta uygulanıp bırakılmakta olup, hemen ardından verilen kilolar da geri gelmektedir.

Haftada 1 kilo verilmesini hedefleyen diyetler sağlıklı zayıflama yöntemleri içermektedirler. Burada vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin, mineral ve diğer besin öğeleri karşılanmakta iken porsiyonlar ve karbonhidrat tüketimi azaltılmaktadır.

Sağlıklı Zayıflamak İçin Tuz ve Su Tüketimine Dikkat

Pek çok diyette tuz kullanımının azaltılması hatta sıfırlanması önerilmektedir. Vücudumuzun tuza da ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Diyet yapılırken tüketilen su miktarının artırılması 3 litreden az olmaması önerilirken tuz miktarının azaltılması uygun olacaktır.

Vücuttaki fazla tuzun alınan suyu tutması ile ortaya çıkan ödem şişliği azalmaya başladığında vücudunuzun kendini topladığını ve daha zayıf göründüğünü fark edeceksiniz. Sağlıklı zayıflamak için öneriler içerisinde ilk sıralarda yer alan su tüketim miktarı önem taşımaktadır.

Kullanılan tuz oranı arttıkça vücutta ödem şişkinliği de artacaktır. Tuz oranının minimum seviyede olması için dikkat edilmelidir. Ancak bazı diyetlerde söylendiği gibi tamamen sıfırlanması genel vücut sağlığına olumsuz etki edecektir.

Kilonun Korunması Nasıl Sağlanır?

İdeal kilonuza ulaştıktan sonra vermiş olduğunuz kiloları korumak ve kilo almak istememek en doğal isteniz olacaktır. İdeal kilonuza geldikten sonra bir liste ya da kalori hesabı olmadan beslenmenize devam edebilirsiniz.

Haftada bir kilo vererek uyguladığınız zayıflama yönteminin diğer sağlıksız diyetlerden daha uzun sürmesi normaldir. Bu aslında sizin beslenme alışkanlıklarınızın değişmesini sağlayacak bir süredir. Artık milimetrik hesaplamalar yapmadan yediklerinize dikkat edebilecek duruma gelirsiniz.

Su tüketiminiz artmış, kızartmadan, tuzdan, beyaz şeker ve beyaz undan uzak durduğunuz sürece ve porsiyonlarınızı hep küçük tuttuğunuz sürece ideal kilonuzu korumanız kolaylıkla mümkün hale gelmiş olacaktır.

Sağlıklı ve kalıcı zayıflama yöntemleri için baskul.net web sayfasını ziyaret edebilir, site yönetiminden ücretsiz destek alabilirsiniz.

Yorumlar