Çorum'daki FETÖ/PDY davası

- Örgütün mütevelli heyeti üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 13'ü tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi

Google Haberlere Abone ol
Çorum'daki FETÖ/PDY davası

ÇORUM (AA) - Çorum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada 13'ü tutuklu 32 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Çorum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın ikinci oturumuna, örgütün kentteki mütevelli heyeti üyeleri ve üst yöneticileri oldukları iddia edilen tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada dosya kapsamındaki beyanlar doğrultusunda dinlenmesi kararlaştırılan tanıklara söz verildi.

Gizli tanıkların Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, ara kararını açıklamak için duruşmaya yarına kadar ara verdi.

- İddianame

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, örgütün sözde "il imamı" olduğu iddia edilen G.D. ve mütevelli heyeti üyeleri ile örgüte finans desteği sağladıkları öne sürülen iş adamlarının da aralarında yer aldığı 32 kişi hakkında hazırlanan 574 sayfalık iddianamede, sanıklara "silahlı terör örgütü yöneticiliği" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlaması yöneltiliyor.

İddianamede sanıklardan 29'u hakkında 15 yıldan 22,5 yıla, 3'ü hakkında da 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Yorumlar