Türkiye'den ABD'nin teklifine ilk cevap

Türkiye'nin Suriye'de yıllarca talep ettiği güvenli bölgeye yanaşmayan ABD, Zeytin Dalı Harekatı'ndan sonra fikrini değiştirerek yeni bir öneride bulundu. Ancak Türkiye, artık ABD'ye güvenmediğini belirterek öncelikle yeniden güven tesisinin sağlanması için somut adımlar atılmasını istedi. ABD Suriye'de şu ana kadar birçok kez Türkiye'ye verdiği sözleri yerine getirmedi.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den ABD'nin teklifine ilk cevap

Sonhaberler | Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa’da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın yaptığı güvenli bölge teklifine ilk yanıtı verdi. Çavuşoğlu “Süreçte ABD ile güven kaybı yaşandı. Güven yeniden tesis edilmeden bu konuların görüşülmesi doğru değil. Önce somut adımlarla güven tesis edilmeli “ dedi.

İki ülke arasında güven kaybı yaşandığını belirten Dışişleri Bakanı “maksatları ne bilmiyoruz, önce güvensizlik ortamı giderilmeli” diye konuştu.

BAKAN BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

ABD'nin önerisine bir yorum da Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, A Haber canlı yayınında ABD'nin Suriye sınırında 30 kilometrelik bir güvenlik hattı oluşturulması önerisini değerlendirdi.

Bu konunun ayrıca düşünülmesi gerektiğini, şu an sadece Zeytin Dalı Harekatı'na odaklandıklarını söyleyen Bozdağ, "ABD'nin bu noktaya gelmesi önemli. Ancak Türkiye ile ABD arasında güvensizlik var. ABD'nin söyledikleri başka icraatleri başka oluyor. ABD'nin söyledikleri sahada yankılanmıyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar