Trump'ın başdanışmanı: Gülen Türkiye'nin Bin Ladin'i

ABD'nin yeni başkanı Trump'ın başdanışmanlarından Flynn, Türkiye'nin Bin Ladin'i olarak nitelendirdiği Gülen'in daha fazla Amerika'da kalmaması gerektiğini yazdı

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın başdanışmanı: Gülen Türkiye'nin Bin Ladin'i
Sonhaberler / Haber Merkezi

Türkiye ile ABD arasında siyasi krize neden olan Fetullah Gülen konusunda Obama sonrasında yeni gelişmeler yaşanabileceğinin sinyalleri geldi. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın başdanışmanı, Fetullah Gülen'in küresel bir tehdit olduğunu belirterek, ABD'de daha fazla saklanmaması gerektiğini savundu. 

The Hill gazetesinde bir makalesi yayınlanan Donald Trump'ın başdanışmanı emekli asker Mike Flynn, Fetullah Gülen konusunda Trump yönetiminin farklı bir politika izleyeceğinin açık mesajlarını verdi. Fetullah Gülen'in, Trump'ın rakibi Hillarry Clinton'ın finansörleri arasında yer aldığını hatırlatan Flynn, Gülen'in Türkiye için Bin Ladin'den farklı olmadığını, bu nedenle onu daha fazla saklayamacaklarını söyledi. 

Gülen yüzünden Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin bozulduğunu belirten başdanışman Flynn, Türkiye'nin zor bir zamandan geçtiğini ve müttefiki ABD'nin yardımlarını ihtiyacı bulunduğunu belirterek, yeni Amerikan yönetiminin gerçek dostlarına yardım etmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Yorumlar

ihsan demekki operasyon yapmaya hakkımız var sen bin ladin için kimseden izin destur almadın