Rıza Sarraf'ın kefalet duruşması bugün

Rıza Sarraf'ın ABD'deki kefalet duruşması bugün yapılıyor. Sarraf'ın kefalet başvurusunun daha reddedildiği iddia edilmişti

Google Haberlere Abone ol
Rıza Sarraf'ın kefalet duruşması bugün
İran'a yönelik ABD'nin yaptırımlarını dediği için bu ülkede tutuklanan İran asıllı Türk iş adamı Rıza Sarraf'ın kefaletle serbest bırakılma talebi bugün yapılacak mahkemede ele alınacak. Sarraf'ın kefalet talebinin reddedildiği iddia edilmişti. 

Reza Zarrab’ın ABD’deki soruşturmasında 50 milyon dolar kefalet karşılığı tutuksuz yargılanma talebinin mahkeme tarafından bugün karara bağlanması bekleniyor. 

Şarkıcı eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD’ye giriş yapmak isterken, 19 Mart’ta Miami Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran’a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab bugün kefalet duruşmasına çıkıyor.

Öte yandan davanın savcısı Preet Bharara, bugün mahkemeye sunduğu ek dilekçede, yeni deliller sundu. 

Sarraf, 10 milyon doları nakit, 40 milyon doları da tahville olmak üzere toplam 50 milyon dolarlık kefalet talebinde bulunmuştu.

17 ARALIK İLE İLİŞKİLENDİRME ÇABASI

ABD'li savcı Brharara'nın Türkiye'de 'paralel yapılanma'nın kumpası olduğu yönünde mahkemeler tarafından teyit edilen 17 Aralık soruşturmasıyla ilgili bazı deliller de sunmak istediği; ancak Zarrab'ın avukatının, Türkiye'deki davanın takipsizlikle sonuçlandığını hatırlatarak, buna itiraz ettiği belirtiliyor. 

 

Yorumlar