Erdoğan'dan Amanpaour'a: Casusluk basın özgürlüğü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD televizyon kanalı CNN'nin kıdemli ismi Amapaour'un 'gazetecilere neden savaş açtınız?' şeklindeki bir sorusu üzerine, "Casusluk basın özgürlüğü mü?" diye sordu. Erdoğan, sorusunda ısrar edince Amanpaour, 'hayır değil' demek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan'dan Amanpaour'a: Casusluk basın özgürlüğü mü?

Son Haberler Logo

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi öncesi Amerika'da CNN International'dan Christiane Amanpour'a konuştu. 

Türkiye'deki basın özgürlüğünü de gündeme getiren Amanpaour'a Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli bir noktaya dikkat çekerek cevap verdi. 

MİT TIR'ları davası kapsamında 'casusluk ve devlet sırrını ifşa'dan yargılanan Can Dündar konusunu ima ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Gazetecilere neden savaş açtınız?" şeklinde bir soru soran Amanpaour beklemediği bir cevapla karşılaştı. 

Erdoğan, Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını ima etmeye çalışan Amanpaour'a, "Casusluk basın özgürlüğü mü?" diye sordu. Amanpaour, konunun tartışmalı bir şey olduğunu söylemeye çalışınca Erdoğan sorusunda ısrar ederek, "Casusluk basın özgürlüğü mü?" diye sorarak Can Dündar'ın neden yargılandığı mesajını verdi. Bunun üzerine Amanpaour, "Hayır değil" demek zorunda kaldı. 

Erdoğan, basın özgürlüğü konusundaki sorulara "Eleştiri başka hakaret başka" diye yanıt verdi. "Hicvin de bir sınırı olmalı" dedi.

 

Yorumlar