Erdoğan ABD'de cami açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Maryland eyaletinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan caminin açılışında konuştu. Erdoğan, konuşmasında 11 Eylül saldırılarının bütün Müslümanlara fatura edilemeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ABD'de cami açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, ABD'nin Maryland eyaletinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan caminin açılışında konuştu.  

Erdoğan, "Her zaman ifade ediyorum; terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni kesinlikle yoktur. Terörist insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle bu sıfatı hak eden kişidir. 11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerikaya yaşattığı acı ve dehşetin faturasının tüm Müslümanlara fatura edilmesi asla kabul edilemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında batı tarafından 'terörizm'e yaklaşım konusunda iki yüzlü davrandığını söyledi. 

Terörle mücadelede yalnız kaldıklarını belirten Erdoğan, Türkiye'de suç işleyen teröristleri geri istedikleri ülkelerden alamadıklarını ifade ederek, "Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Teröre verdiğimiz kurban sayısı 40 bini buldu. Bunlara rağmen şu anda Batı'da, Türkiye'den kaçıp dolaşan teröristleri istediğimiz zaman bu teröristleri bize iade etmiyorlar. Brüksel olayının faili kendilerine haber verdiğimiz bir teröristti. Belçika yönetimine bunu bildirdik. Belçika yönetimi 'Bunun dosyasında herhangi bir şey yok' dedi ve bomba patladı. Kim samimi?" şeklinde konuştu. 

Müslümanlara karşı batıda ve ABD'de yükselen 'karşıtlığa' da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump'ın İslam düşmanlığı propagandasına da göndermede bulunarak, "Müslümanlar Amerikalılık ya da İslam arasında bir tercihe zorlanamaz" dedi. 

Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde vereceği konferans öncesinde 'paralel yapılanma' mensuplarını gördüğünü ve bundan üzüntü duyduğunu belirtti. Erdoğan, sadece paralel yapılanmanın değil Asala Örgütü'nün de orda olduğunu kaydetti. 

Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalara da değinen Erodoğan, ciddi bir zaiyatın bulunduğunu söyledi. 

KÜLTÜR MERKEZİ VE CAMİ

Bünyesinde ABD'deki en büyük camiyi de barındıran Amerika Diyanet Merkezi, şimdiden bölgedeki tüm Müslümanlar için bir merkez ve buluşma noktası haline geldi.

Amerika Diyanet Merkezi, ABD'nin başkenti Washington'a yarım saatlik mesafedeki Maryland eyaletinde yer alıyor.

Merkez bünyesindeki ABD'nin en büyük camisi, 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edildi. Camide, avlu dahil aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek.

Cami, bin 879 metrekare alan üzerine inşa edilirken, ibadethanenin altında 300 metrekare genişliğinde İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.

Külliye içinde Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ile resepsiyon alanı bulunuyor.

Yorumlar