Donald Trump zafer konuşması yaptı

Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı Donald Trump, ABD’nin 45’inci başkanı oldu. Trump zafer konuşması için taraftarlarının karşısına geçerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Google Haberlere Abone ol
Donald Trump zafer konuşması yaptı
Sonhaberler / Haber Merkezi

ABD’deki başkanlık seçimlerini Cumhuriyetçi Partinin adayı iş adamı Donald Trump kazandı. Donald Trump, 2016 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti adayı Hillary Clinton’a karşı yarışı önde tamamladı. Trump, son olarak Wisconsin eyaletinde kazandığı 10 delegeyle başkanlığı elde etmesi için gerekli olan 270 seçici kurul delege sayısını aştı.

ZAFER KONUŞMASI

Turmp, kendisine ait binada zafer konuşması yapıtı. Trump, konuşmasının başlarında Clinton ile ailesini tebrik ettikten sonra bütün Demokratlara ve Cumhuriyetçilere birlik beraberlik çağrısında bulundu. Turmp, bütün Amerikalıların başkanı olacağına dair söz verdi. Trump, rakibi Clinton'un kendisini arayarak tebriklerini sunduğunu açıkladı. 

Trump, taraftarlarına yaptığı konuşmada ülkesinin yeniden inşa edileceğini, birçok alanda yeni iş imkanlarının yaratılacağını, herkesin buralarda istihdam edileceğini söyledi. 

Dış politika konularına da değinen Trump, bütün ülkelerle barışçıl politikalar izleyeceklerini, kendileriyle iyi olmak isteyen her devletle iyi olacaklarını ifade etti. Düşmanlık değil dostluk arayacaklarını ifade eden Trum, bunun için çalışacaklarını söyledi. 

 

Yorumlar