Donald Trump, medyayı halkın düşmanı ilan etti

ABD Başkanı Trump, medya ile bir türlü barışmayan tavrını sürdürüyor. Trump son olarak, yalan söylediğini savunduğu medyaya halka düşman ilan etti. Trump, başkanlık seçimleri döneminde kendisi hakkında asılsız haberler yapmakla suçladığı Amerikan medya devlerini sık sık "sahtekarlık"la suçlamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Donald Trump, medyayı halkın düşmanı ilan etti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD Devlet Başkanı Donald Trump'ın medya ile olan çatışması her geçen gün daha da sertleşiyor. Başkanlık seçimleri döneminde sık sık medya ile karşı karşıya gelen Trump, seçildikten sonra da Amerikan medya devlerine karşı açtığı savaşı sürdürmeye devam ediyor. Son olarak önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj atan Trump, önce mesajı sildi ardından yeniden yayınladı. Trump, mesajında, "yalancı medya Amerikan halkının düşmanıdır" diyerek yeni bir tartışma başlattı. Trump, özellikle CNN, New York Times gibi medya devlerini hedef alıyor. Bu kuruluşlar seçim sürecinde Hillary Clinton'a destek vererek Trump'ın seçilmemesi için ellerinden geleni yapmıştı. 

Trump Florida eyaletinin Melbourne kentinde binlerce taraftarına seslendiği konuşmasında da medyayı sert dille eleştirdi ve Amerikan medyasının ‘birbiri ardına yalan haberler yazdığını' söyledi. Donald Trump kaos ve karışıklık içinde olduğu öne sürülen Beyaz Saray'ın ahenk içinde çalıştığını belirttiği konuşmasında seçim vaatlerini de tekrarladı.

Başkan Trump, yargı tarafından durdurulan vize ambargosu ve güvenlik danışmanı Michael Flynn'in dört hafta geçmeden istifa etmek zorunda kalması ile ilgili yayınların ‘dürüstlükten uzak medyanın icatları' olduğunu söyledi. Trump, ‘basın ve yayın organlarının gerçeği haber vermemekte ısrar ettiğini, yolsuzluk sisteminin bir parçası olduğunu öne sürdüğü medyanın sorun haline geldiğini ve yalan haberlerin nasıl yaşayacaklarına, ne yapacaklarına ve neye inanacaklarına karar vermesine göz yummayacaklarını', söyledi.

ABD Başkanı "Onları deşifre etmeye devam edeceğiz. Kazanacağız! Kazanacağız! Kazanacağız" diye devam etti. "Sıkı sınırlarla" Amerikanın 'güvenli' bir ülke haline getirileceği vaadini yineleyen Başkan, son bir haftada istifalar ve teklif edilen görevlerin geri çevrilmesiyle sarsılan Beyaz Saray yönetiminde 'sorun olmadığı' mesajını verdi. 

TRUMP'IN İFADELERİNE PARTİSİNDEN ELEŞTİRİLER

Donald Trump'un twitter üzerinden yayınladığı mesajı eleştiren Cumhuriyetçi Senatör John McCain NBC televizyonuna verdiği demeçte, "Diktatörler de benzer ifadelerle yola koyulmuştu. Tarihte de diktatörler de ilk iş olarak medyayı susturmuştu. Başkan Trump'un diktatör olduğunu kastetmiyorum. Sadece tarihten ders almamız gerektiğini savunuyorum” dedi.

Yorumlar

ihsan ulen o medyya senin destek verdiğin Yahudi medyası ne şikayet ediyorsun esasında haklısın her türli yalan sahtekarlık var