ABD tarihinin ilk Müslüman fedaral yargıcı

ABD Başkanı Obama, görev süresinin dolmasına 4 ay kala ülke tarihine geçen bir hamle yaptı

Google Haberlere Abone ol
ABD tarihinin ilk Müslüman fedaral yargıcı
Sonhaberler/ Haber Merkezi 

ABD Başkanı Barack Obama, görev süresinin dolmasına aylar kala ülke tarihinde bir ilke imza attı. Obama, ABD tarihinde ilk kez bir Müslümanı federal yargıç olarak atadı. 

ABD Başkanı Obama'nın atadığı ilk Müslüman federal yargıç Abid R. Kureyşi oldu. Washington DC'de ikamet eden Müslüman yargıç ülke tarihine geçti. Obama, Kureyşi'yi atadığı için memnun olduğunu ifade etti. 

Obama, yaptığı atama için, "Kureyşi'nin ülke bütünlüğü ve yasalarına bağlılık için insanlara hizmet edeceğine inandığını" söyledi. 

SENATO ONAYI GEREKİYOR

Qureshi'nin görevine başlayabilmesi için önünde Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato engelini geçmesi gerekiyor. Son aylarda Obama'nın yargı ile ilgili gönderdiği hemen hiçbir yasa teklifini onaylamayan Senato'nun ilk Müslüman federal yargıç adayı Qureshi'yi onaylayıp onaylamayacağını zaman gösterecek.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, başkanlığının son aylarına giren Obama'nın bu tür bir adımının Senato'nun kısa süre içinde onaylamasın zor olduğu yorumları ağır basıyor.
Öte yandan Qureshi'nin federal yargıç olarak aday gösterilmesi Amerikalı Müslümanlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) ve Müslüman Avukatlar adlı kuruluş, yaptıkları açıklamalarda adaylık haberini büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

1997 yılında Harvard Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan ve özellikle sağlık ve işçi hakları alanında uzmanlaşan Qureshi, Washington DC merkezli Latham&Watkins LLP hukuk firmasının yöneticilerinden biri.
 

Yorumlar