ABD, Halkbank Müdür Yardımcısı Atilla'yı tutukladı

FETÖ, 17-25 Aralık kumpasıyla Türkiye'de yaptıramadıklarını ABD'de uygulamaya devam ediyor. İran'a yönelik yaptırımları delmekle suçlanarak ABD'de tutuklanan Rıza Sarraf ile ilgili davada Halkbank Müdür Yardımcısı Atilla da tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
ABD, Halkbank Müdür Yardımcısı Atilla'yı tutukladı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'de 17-25 Aralık kumpasını kuran FETÖ, Rıza Sarraf üzerinden Türkiye'ye darbe vurmak için ABD'de rahat durmuyor. Örgütün dahli olduğu tahmin edilen Rıza Sarraf olayında şimdi de Halkbank Müdür Yardımcısı Amerikalı savcılar tarafından tutuklandı.

Reuters, Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'de tutuklu olan İranlı iş adamı Reza Sarraf ile olan ilişkisi sebebiyle suçlandığını ve tutuklandığını duyurdu. Reuters, Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın, ABD'de tutuklu olan İranlı iş adamı Reza Sarraf ile olan ilişkisi sebebiyle suçladığını ve New York'ta tutuklandığını duyurdu.  Atilla'ya yöneltilen suçlama, İran'a yönelik ambargoyu delmek. New Yok Federal Mahkemesi'ne yapılan şikayete göre Atilla'nın, sahte faturalarla bu ambargonun delinmesinde rol oynadığı iddia ediliyor. Habere göre Atilla'nın Salı günü New York Manhattan'da mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

Ajansın görüştüğü Türk yetkililer tutuklama ile ilgili herhangi bir bilgileri olmadığını açıkladı. Sarraf , 2010 ile 2015 yılları arasında İran'a yönelik ambargoyu, İranlı yetkililerle işbirliği içinde dolaylı yollardan deldiği ve milyonlarca dolarlık işlem yaptığı iddiası ile halen ABD'de tutuklu bulunuyor.

Yorumlar