ABD'de Müslüman öğrenciye IŞİD'li hakaret

ABD'de bir okul yıllığında başörtülü öğrencinin gerçek adı yerine terör örgütü DAEŞ'in İngilizce kısaltması yazıldı

Google Haberlere Abone ol
ABD'de Müslüman öğrenciye IŞİD'li hakaret
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir lise yıllığında başörtülü öğrenci için gerçek adı yerine, terör örgütü DAEŞ'in İngilizce kısaltması ''Isis'' kullanıldı. Tepki çeken karalamayla ilgili okul yönetimi ''baskı hatası'' gerekçesine sığınırken Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi bunun okuldaki ilk islamofobik vaka olmadığını açıkladı.

Kaliforniya eyaletinin Rancho Cucamunga kentindeki Los Osos Lisesinin Müslüman öğrencisi Bayan Zehlif'in okul yıllığındaki fotoğrafının altına ''Isis Phillips'' yazıldı. Yıllıkların öğrencilere dağıtılmasıyla olayı fark eden Zehlif, sosyal medya hesabından, ''Okul yıllığının bu şekilde çıkarılabilmiş olmasından son derece üzüldüm, tiksindim, hicap duydum. Görünüşe göre yıllıktaki 'Isis' benim. Okul benimle iletişime geçerek bunun 'yazım hatası' olduğunu belirtme küstahlığını gösterdi. Aynı görüşte değilim, gerçekçi olalım.'' açıklamasında bulundu.

Okul müdürü Susan Petrocelli, Twitter hesabından, ''Los Osos Lisesi, okul yıllığında tespit edilen üzücü baskı hatasını düzeltmek ve soruşturmak için mümkün olan her adımı atıyor. Samimiyetle özür diliyoruz'' paylaşımında bulundu.



Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinden yapılan açıklamada, okul yıllığında ''karalanan'' öğrencinin güvenliğinden endişe edildiği belirtilerek ''Ailenin bu olayın ön yargılardan kaynaklanmış olabileceği endişesine katılıyoruz ve terör örgütünün üyesi olarak etiketlenen kızın güvenliğinden derin kaygı duyuyoruz.'' ifadesi kullanıldı.

Konsey, olayın titiz şekilde soruşturulması, benzerlerinin tekrarlamaması için uygun tedbirlerin alınması ve öğrenciyle ailesinin yaşadığı duygusal ve ruhsal ıstırabın giderilmesi çağrısı yaptı.
Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinin geçen yıl yayımladığı bir rapor, Kaliforniya eyaletinde Müslüman öğrencilerin din kaynaklı tacizlere sıkça maruz kaldıklarını ortaya koyuyor. Rapora göre, eyaletteki Müslüman öğrencilerin yüzde 55'i, inançları nedeniyle okullarında en az bir kez zorbalık ve sataşmaya maruz kaldı. Bu oranın ülke ortalamasından iki kat yüksek olduğu belirtiliyor.

Yorumlar