ABD basını: Rusya, Türkiye'yi nükleer silahla tehdit etti

ABD'de yıllar önce 'İrangate' skandalını ortaya çıkaran gazeteci olarak bilinen Robert Parry, Putin'in Türkiye'yi, kara harekatı ihtimaline karşı, nükleer silah kullanmakla tehdit ettiğini iddia etti

Google Haberlere Abone ol
ABD basını: Rusya, Türkiye'yi nükleer silahla tehdit etti

Son Haberler Logo

Amerikalı ünlü araştırmacı gazeteci Robert Parry, Türk-Rus gerginliğiyle ilgili ilginç bir iddia ortaya attı. Parry, Moskova'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, "taktik nükleer silah kullanmakla" tehdit ettiğini ileri sürdü.

Parry, 1995 yılından beri Yazı İşleri Müdürlüğü'nü yaptığı Consortiumnews.com adlı haber sitesinde, Türk ve Suudi askerlerinin Suriye'ye kara harekatı düzenleyeceği yolundaki haberleri kastederek, "Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın bir kaynak bana, Rusların Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, herhangi bir Türk-Suudi saldırısı durumunda gerektiği takdirde Moskova'nın taktik nükleer silah kullanmaya hazır olduğu yolunda uyardığını söyledi" diye yazdı.

Perry, Türkiye'nin NATO üyesi olması dolayısıyla böyle bir çatışmanın süratle topyekün bir nükleer savaşa dönüşebileceğini ileri sürdü.

Associated Press (AP) dışında yıllarca Newsweek dergisinin muhabirliğini de yapan ve CIA'nin Nikaragua'da yürüttüğü psikolojik savaşı belgeleriyle kitap haline getirmişti.

Yorumlar