Yüzünüzü yıkarken bu noktalara dikkat edin

Yüzünüzü yıkarken bu noktalara dikkat edin , yüz temizliği , cilt temizliği , cilt bakımı

Google Haberlere Abone ol
Yüzünüzü yıkarken bu noktalara dikkat edin
 Yüzünüzü yıkarken bu noktalara dikkat edin

Yüz yıkamak cilt bakımının en önemli faktörlerden biridir.

 

Sıcak yaz günlerinde özellikle sık sık yıkanan yüzün derisi bununla billikte kurur mu? Yüz yıkanırken nelere dikkat edilmelidir? Yüzü yıkamadaki amaç cildin nefes almasını sağlayan kirden arındırmaktır. Bununla birlikte cilt ölü hücrelerdende temizlenir. Yüz temizliğinize dikkat ettiğiniz zaman, kullandığınız bakım ürünleri de cilde daha iyi temas eder.

Öncelikle yüzünüzü ılık su ile yıkamalısınız. Sıcak su yüzünüzün kurumasına sebep olduğu halde, soğuk su kirlerden tam olarak arındırmadığı için derinlemesine temizliğe engel oluşturuyor.

Yüzünüzü yıkamadan önce elleriniz içinde gerekli temizlik bakımını yapmalısınız. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile ıslatıp cilt tipinize uygun temizleme sabunu ile köpüklendirerek köpüğü tüm cildinize uygulayın. Ardından yüzünüzü iyice durulayın ve havluyla hafifçe yüzünüze vurarak kurulayın.

Cilt bakımı her yaşta çok önemlidir. Bebeklik dönemlerinden itibaren yapılması gerekir. Cildinizi cilt tipinize uygun doğal sabunla yıkamaya özen gösterin. Yüzü yıkadıktan sonra nemlendirici krem ya da badem sütü – badem yağından kullanabilirsiniz. Ayrıca badem sütünü makyajınızı temizlemek içinde kullanabilirsiniz.

 

 

 

Yorumlar