Yüzdeki koyu lekeler için maske

Yüzdeki koyu lekeler için maske , cilt maskeleri , cilt lekeleri için maskeler

Google Haberlere Abone ol
Yüzdeki koyu lekeler için maske
 Yüzdeki koyu lekeler için maske

Yüzündeki lekeler ile barışık yaşamayı kimseyi istemez. Bu lekelere sahip ola kimseler estetik görüntüyü bozduğundan dolayı lekelerden kurtulmak için türlü yollara başvurur. Genel olarak pahalı ilaçlara hemen başvurulmaz, evde kolayca yapılıp uygulanabilecek maskeler ile çok iyi sonuçlar elde edilebilir.

Limon suyu maskesi

Limonun içerisinde yüksek oranda sitrik asit yani cildin rengini açıcı etkisi bulunan madde içerir. Sitrik asit ölü hücrelerin atılıp yerine yeni hücrelerin oluşturulması sürecini hızlandırır.

Malzemeler: Limon suyu ve pamuk

Uygulama: Pamuğu biraz limon suyu ile ıslatın. Arından pamukla birlikte lekeli bölgeleri ovalayın. Kuruduktan heen sonra cildinizi yıkayın ve nemlendirici kem uygulayın. Bu uygulamayı günlük olarak uyguladığınızda 2-3 haftanın arından etkili sonuçlarını göreceksiniz.

Maydanoz maskesi

Ciltteki renk orantısızlıklarını düzeltmek için yapılan kozmetik ürünlerin çoğunda maydanozun faydalarından yararlanılır. Bu maske tarifi ile yüzünüzdeki lekelerden kolayca kurtulacaksınız.

Malzemeler: 1 maydanozun tepesi , 2 çay kaşığı bal ve 1 çay kaşığı limon

Uygulama: Maydanozu ılık su ile iyice yıkayın. Ardından doğrayın. Doğradığınız maydanozları iyice ezin. Daha sonra bal ve limon suyunu üzerine ekleyin ve karıştırın. Maskeyi yüzünüze uygulamadan önce yıkayın ve yumuşak bir havlu yardımyla yüzünüzü kurulayın. Göz çevreniz hariç maskeyi yüzünüzün heryerine uygulayın. Bu maskeyi haftada bir ya da iki kere tekrarlayabilirsiniz.

Yorumlar