Yağ yakmayı güçlendiren besinler

Yağ yakmayı güçlendiren besinler , yağ yaktıran besinler , sindirimi kolaylaştıran besinler

Google Haberlere Abone ol
Yağ yakmayı güçlendiren besinler

Yağ yakmayı güçlendiren besinler

 

Greyfurt

Araştırmalar düzenli olarak yemek sırasında tüketilen yarım greyfurt veya 150 ml greyfurt suyunun 2 haftada 2 kilo zayıflattığını kanıtlıyor. Greyfurt düşük glisemik indeksi sayesinde insülin ve kolesterol seviyesini düşürür ve içerdiği "inositol" doğal bir yağ yakıcıdır ve greyfurttaki acı lezzetli bu madde, metabolizmayı hızlandırarak yağları kolayca yakar.

 

Yeşil çay

Yeşil çay kansere karşı etkili çay olarak bilinir. Ayrıca metabolizmayı da hızlandırarak yağların yakılmasını kolaylaştırır. Yemekten sonra içilen bir fincan yeşil çayın faydasını kısa sürede fark edebilirsiniz. Her gün içilen 5 fincan yeşil çay 70-80 kalori yakılmasını sağlıyor.

 

Az yağlı süt ve süt ürünleri

Kalsiyum kaynağı olmasıyla birlikte bu gıda yağ hücrelerinin içeriğini de hızlandırır. Günde 3-4 kez az yağlı süt ürünlerinden kullanan kadınların yağ yakması, kullanmayanlara oranla % 70 daha fazladır. Kalsiyum vücudun yağları daha hızlı yakmasını sağlar. Günlük kalsiyum ihtiyacı 1.200 mg dır.

 

Su

Eğer yeterli su tüketilmezse, kilo vermek daha zor olacaktır. Sıvı eksikliği yavaşlayan maddeler alışverişi ve kandaki glikoz seviyesinin düşmesine neden olur. Bu nedenle yorgunluk ve baş dönmesi yaşanabilir. Günde 1.5 litre su içmek metabolizmayı % 30 oranında hızlandırır.

 

Protein bakımından zengin besinler

Protein kas gelişimi için gerekli besin maddesidir. Protein açısından zengin besinler metabolizmayı hızlandırır, sindirim sistemi proteinleri sindirmek için daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu yüzden de proteinlerin sindirimi esnasında daha fazla enerji yakılır. Proteinler sayesinde günde 150-200 kalori yakmak mümkündür.

 

Baharatlı gıdalar

Özellikle acı ve kırmızı biber metabolizmayı hızlandırır. Çünkü baharatlar adrenalin salgılanmasını hızlandırır, metabolizma hızını artırır ve kalori yakılmasına destek sağlar.

Yorumlar