Taşikardi Belirtileri

Taşikardi belirtileri, kişide ki kalp atış hızının artması ile hissedilmeye başlar. Sağlıklı bir kalbin dakikada ki atım hızı ortalama olarak 60-80 arasında olmalıdır.

Google Haberlere Abone ol
Taşikardi Belirtileri

Taşikardi belirtileri, kişide ki kalp atış hızının artması ile hissedilmeye başlar. Sağlıklı bir kalbin dakikada ki atım hızı ortalama olarak 60-80 arasında olmalıdır. Bazı durumlarda bu atışların sayısı 100' ün üzerine çıkar. Kap atım hızının aşağıya ve yukarıya çıkması sorunların olduğunu göstermektedir. Bu verdiğimiz değerler yetişkin insanlar için uygundur. Yaşa göre değişebilen kalp atışları, kalple ilgili sebeplerden veya başka hastalıklardan dolayı değişme gösterebilir. Vücudun artan kan ve oksijen ihtiyacı karşısında kalp atışları hızlanarak taşikardi belirtileri gösterir. Kalpten dokulara gönderilen elektrik sinyallerinde ki artış, her yaştan insanı etkileyebilir. Belirtiler bazı durumlarda hiç görülmeyebilir. Fiziki muayenelerde ve yapılacak kalp testlerinde bu hastalığın yaşandığı tespit edilebilir. 

Taşikardi belirtileri nelerdir?

  • Hissedilen nabız sayısının normalden yüksek olması hastalığın en önemli belirtisi olarak görülebilir.
  • Gözlerde kararma
  • Hafif terleme
  • Cilt renginde soluklaşma
  • Baş dönmesi
  • Göğüste ağrı ve sıkışma hissi
  • Çarpıntı hissi
  • Bayılma

Kalpten kaynaklanmayan ve kalp atış hızını arttıran taşikardi belirtileri nelerdir?

Vücudun kan ve oksijen ihtiyacını arttıran kansızlık, yüksek ateş, korku ve tiroid bezinin fazla çalışması gibi hastalıkların yaşanması nabız atışlarının artmasına ve hissedilmesine sebep olur. Vücuttaki ateşin bir derece artması bile kalbin hızını dakikada 20 atış arttıracaktır. Böbreküstü bezlerinin aşırı çalışması da kalbin çalışmasını attıracaktır. Bunlar kalpten kaynaklanmayan belirtiler arasında görülmelidir. Dışarıdan etkilenerek vücudun kan ihtiyacı artmış, kalp sinüs düğümünde daha hızlı atmaya başlamıştır. Bu hastalıkların yaşanması yukarıdaki belirtileri gösteriyorsa, acilen doktor desteği almalısınız.

Kalple ilgili sebeplerden kaynaklanan taşikardi belirtileri nelerdir?

Kalp hastalıklarına maruz kalmış olan kişiler, taşikardi belirtilerini yaşarlar. Kalp yetmezliği, kalp kası iltihapları, koroner yetmezlikler, damar sertliği sorunu olan kişilerin hastalık açısından kontrol edilmesi uygundur.

Yorumlar