Sayısı her geçen gün artıyor!

Obezite , baş edilmesi zor bir rahatsızlıktır ve günümüzde her geçen gün sayısında artış yaşanmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Sayısı her geçen gün artıyor!

Obezite, doğru olmayan beslenme alışkanları , vücutta yağ oranın düzensiz artmasına sebep olan hormonlardan ve vücudun genetik olarak kilo almaya yatkın olmasından kaynaklanır.

Obezite günümüzde daha yaygın halde görülmeye başlanmıştır. Bunun nedenleri arasında fiziksel güce dayalı yaşamdan hareketsiz yaşama geçiş , az kalorili besinlerin tüketimine özendirilmesi yerine kalorisi daha fazla yiyeceklerin görsel olarak abartılarak tüketimine özendirilmesi ve bol şekerli yiyeceklerin tüketilmesi obezite’nin başlıca sebepleri arasındadır. Ailesinde obezite rahatsızlığı olan kişilerde yaşanma oranı daha yüksektir.

Sürekli enerji alıp tüketilmesi için hiçbir hareket yapmayan kişilerin obezite den kaçınması mümkün değildir. Obezite başlangıcında kişilerin davranışlarında değişiklikler görülmeye başlar. Saatlerce televizyon başında ya da bilgisayar başında vakit geçirme , sürekli uyku hali , hareketsiz yaşamı benimseme, gün içinde besin ihtiyaçlarını karşılamak için yüksek kalorili besinler tercih etme pizza , patates kızartması , tost , sandviç , hamburger ve şeker oranı yüksek besinler…

Bazı durumlarda Obezite içinde bulunduğunuz süreçte yanlış beslenmeden kaynaklı olarak ta yaşanabilir. Hamilelik döneminde sağlıksız beslenerek alınan fazla kilolar , ergenlikte hormonların değişim sürecinde sürekli fast food tüketilerek alınan fazla kilolarda obezite’ye neden olan faktörlerdir.

Yorumlar