Renklerin insana etkisi

Renklerin insanların hem sosyal hemde ruhsal hayatı için etkileri önemlidir. Doğru yerde doğru renkleri kullanılmasına özen gösterilmelidir!

Google Haberlere Abone ol
Renklerin insana etkisi

 Renklerin insana etkisi

Kırmızı renk çalışma kabiliyetini artırır. Tenbelliğin düşmanıdır, fakat asabiliğe yol açabilir. Hareketin daha fazla olduğu yerlerde (çocuk odalarında, halka açık yerlerde) kullanılması önerilir.

 

Turuncu renk heyecan yaratıyor. Cinsel gücü ve hırsı artırır. İnsanın daha yaratıcı düşünmesini sağlar, güven, cesaret ve iletişim doğurur. Mutfakta, çocuk ve yemek odası ile koridorda kullanımı önerilir.

 

İlham kaynağı olarak sayılan sarı renk insana iyimser bir ruh hali sağlar. Mutfak için daha uygundur. Fakat çalışma odalarında kullanmayınız, çünkü zihinsel yorgunluğa neden olabilir. Dinlenme köşelerinde de kullanımı tavsiye edilmez.

 

Yatıştırıcı renk olan yeşil işbirliğine, cömertliğe bir tür meydan okumadır. Bu renk kendini ifade etmeye yardımcı olur. Odaları daha geniş gösterir. Yatak ve çalışma odalarında da kullanılabilir. Açık renkleri duvar için uygundur.

 

Mavi renk barışı ve sevgiyi simgeler. Hayalperestlik ve aşırı duygusallık yaratabilir. Sakinleşmek, stresi gideren için yararlıdır. Hareketin ve çalışmanın çok olduğu yerlerde kullanılmamalıdır. Koyu tonları ise tembellik yaratır.

 

Mor renk kendine olan güveni arttırır. Bu rengin aynı zamanda unutkanlık ve sabırsızlık yaratması da bilinmektedir. Bu rengin lavanta, leylak ve orkide tonlarından yatak ve çalışma odalarında kullanılarak, kendinize güven hissinizi artırabilirsiniz.

 

Beyaz renk enerji sistemini dengeler, yaratıcılık yeteneğini ortaya çıkarır ve geliştirir.

Siyah, gri ve kahverengi ağır bir enerjiye sahiptir. Siyah rengin tek renk olarak kullanılması tavsiye edilmez.

Kahverengi sosyal dengeyi ve toplum içinde rahatlığı sağlayan bir etkiye sahiptir.

Yorumlar