Genel Sağlık Sigortası nedir?

Genel Sağlık Sigortası nedir , genel sağlık sigortası , sigorta nedir , bakur , emekli sandığı

Google Haberlere Abone ol
Genel Sağlık Sigortası nedir?
 
Genel Sağlık Sigortası nedir?

İş hayatının getirdiği yorgunluk , stres ,  olası riskler, günlük hayattaki aktif ve hızlı yaşam ile birleşen ve beraberinde yaşanan sağlık problemleri giderek çoğalıyor. Sağlık sigortası denildiğinde akla ilk gelen SGK tarafından sunulan GSS (Genel Sağlık Sigortası) olsa da, sigorta şirketleri kişiye özel bir çok alternatif seçenek sunuyor.  Kişinin parasının karşılığını talep etmedikleri tek hizmet sağlık sigortalarıdır. Birden fazla çeşidi olan bu sigortalardan öncelikle olarak Genel sağlık sigortasını inceleyelim.

SGK Genel Sağlık Sigortası nedir?

Ülkemizde devlet tarafından SSK, Bağ Kur ve Emekli Sandığı’nın birleşmesiyle oluşturulan SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren GSS (Genel Sağlık Sigortası) uygulamasına başladı. Genel sağlık sigortasındaki temel amaç vatandaşların temek sağlık hizmetlerinden faydalanmasıdır. Yani eskiden sadece çalışan kişilerin işyerinden zorunlu olarak yararlandığı sigortalar mevcutken, günümüzde ise bu hizmet özel sağlık sigortası gibi çalışmayan kişilerin dahi kendi primlerini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yaralanmasıdır.

Genel Sağlık Sigortası’na dahilseniz, devletin size sunduğu tüm imkanlardan ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz. Özel sağlık kurumlarından yaralanabilmek içinse ‘’fark ödemesi’’ yaparak yani devletin tedavi için belirlediği ücretin üzerindeki miktarı ödeyerek tedavi olabilirsiniz. Bu uygulama ile vatandaşın farklı kurumlardan da hizmet alması sağlanmıştır. Günümüzde pek çok özel sağlık kurumlarında diş , psikiyatri , mammografi gibi bölümlerde ‘’fark ödemesi’’ istenmemektedir.

Genel Sağlık Sigortasından faydalanabilmek için gerekli koşullar

·         Serbest tüccar olarak isteğe bağlı olarak sigorta yaptırdıysanız,

·         Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaysanız,

·         Herhangi bir kurumda sigortalı işçiyseniz,

·         Size bakmakla yükümlü olan en az bir kişi Genel Sağlık Sigortalıysa,

·         Sığınma belgesi ya da yeşil karta sahipseniz

Yorumlar