Düz bir karına sahip olmak için

Düz bir karına sahip olmak için , karın egzersizleri , sağlıklı beslenme

Google Haberlere Abone ol
Düz bir karına sahip olmak için
 Her yaşta güzel bir görünüm ve düz karna sahip olabilirsiniz 

Eğer 20 yaşlarındaysanız

 Bu yaşlarda vücudunuz kuvvetli ve enerji doludur. En sevdiğiniz yiyecek ve içecekleri dilediğinizce tüketebilirsiniz. Çünkü metabolizma bu yaşlarda çok iyi çalışır, tüketilen besinle kolaylıkla yakabilir. Fakat düz bir karına sahip olmak ya da ilerleyen yaşlarınızda formunuzu korumak istiyorsanız ağır yemekler yememeye dikkat edin, gün içinde özellikle de akşamları atıştırmalıklar yemeyin, alkol ve şekerden uzak durun. Spor olarak pilates ve yogadan faydalanmanız yardımcı olacaktır.

 Eğer 30 yaşlarındaysanız

Bu yaşlarda artık kendinize dikkat etmeniz gerekir. Kendinize ve sağlığınıza zaman ayırın, beslenmenize özen gösterin. Yemeklerde bol bol sebze tüketmeye özen gösterin. Yağlı yemekler kesinlikle uzak durulması, yağsız proteinlerden bol bol tüketilmesi gerekir. Sağlıksız atıştırmalıklardan uzak durulmalıdır. İnce bir bele sahip olmak istiyorsanız, şeker ve şekerli gıdalar yerine meyve tüketilmesi daha doğrudur.

 Eğer 40 yaşlarındaysanız

Vücudunuz artık yaşınızdan dolayı kas kaybetmeye başlamıştır. Bunun için mutlaka spordan faydalanılması ve fazla yağların yakılması gerekir.

 Bunun için pilates uygun bir seçimdir. Esneklik ve vücut geliştirmek için pilates iyi bir seçim olacaktır. Pilatesle kas kütlesi kazanmak ve inatçı karın yağların yakılması için faydalı bir spor aktivitesi  olacaktır. Bu egzersiz özellikle de doğum yapmış kadınlar için çok önemlidir.

 50 yaş ve üzerindeyseniz

Eğer bu yaşınıza beslenmenize çok dikkat etmediyseniz 50’li li yaşlarınızı iyi değerlendirin. İlerleyen yaşlarda kilo çok büyük sorunlar doğurabilir. Mümkün oldukça yağsız proteinler tüketin. Kalsiyum bakımından zengin gıdaları tüketin. Çünkü bu yaşlarda osteoporos engellemek için kalsiyum gereklidir.

 

 

Yorumlar