Dişlere zarar veren besinler

Dişlere zarar veren besinler , diş sağlığı , diş bakımı

Google Haberlere Abone ol
Dişlere zarar veren besinler
 Dişlere zarar veren besinler

 

Dişleri günde iki kez fırçalamak diş sağlığını korumak için yeterli değildir. Eğer bembeyaz ve sağlıklı dişleriniz olsun istiyorsanız, diş minesine zarar veren gıdalardan ve kötü alışkanlıklardan uzak durmalısınız.

Dişlere zarar veren besinler şunlardır:

 

Sigara: Diş ve diş etlerine zarar verir, ağız kokusuna sebep olur.

Alkollü içecekler: Tükürük ağız boşluğundaki dişlere zararlı asitlerin düzenlenmesi için çok önemlidir. Bu nedenle, ağız kuruluğuna sebep olan her şey diş için de zararlı olarak kabul edilir. Aynı şekilde, alkollü içecekler de ağız kuruluğuna seb olupr ve dişlerin düşmanı olarak kabul edilir.

Meyve suları: Ph değeri 7 den az olan besinler de dişler için zararlı olarak kabul edilir. Meyve sularının Ph değeri 2,5 dir. Yani dişler için asıl tehlike sayılırlar. Meyve sularının dişinize zarar vermesini istemiyorsanız, pipet ile içmeye çalışın.

Limon: Limonun içerdiği asitler diş minesine zarar verir. Bu meyvenin Ph değeri de oldukça düşüktür.

Coco Cola: Dişler için en büyük tehlike kaynağıdır. Çünkü diş minesi ve diş etleri için zararlı olan fosforik asit, bol miktarda şeker ve sitrit asit içerir.

Enerji içecekleri: Bunlar da tıpkı kola gibi bol miktarda çeşitli asitler ve şeker içerir. Bu nedenle, hem dişler hem de genel sağlık için zararlıdır.

Marmelat, lokum, "jelibon": Bu gıdalar başka tatlılar kat kat zararlıdır. Çünkü aşırı şeker ve diş için zararlı asitler içerir.

Kurutulmuş meyveler: Bu meyvelerin içerikleri karbohidratla zengin olur. Dişlere yapışır ve diş minesine zarar verir. Böyle gıdalar yedikten hemen sonra dişleri fırçalamak veya içinde şeker olmayan sakız çiğnemek gerekir.

 

Yorumlar