Çatlaklardan kurtulmak için doğal çözümler

Çatlaklardan kurtulmak için doğal çözümler , çatlaklardan nasıl kurtulunulur , çatlaklar için maske , çatlaklara doğal çözüm

Google Haberlere Abone ol
Çatlaklardan kurtulmak için doğal çözümler
 Çatlaklardan kurtulmak için doğal çözümler

 

Deri çatlakları en çok ayak, kalça ve meme gibi bölgelerde meydana geliyor. Bu izler hızlı ve sık kilo değişikliklerinde ve hamilelikte cildin sıkılaşması sebebiyle oluşur. Çatlakların yok olmasını ve önlemesini sağlayan kremler ve evde hazırlanana doğal yöntemler ile çatlak izlerinizi görüntüsünü en aza indirebilirsiniz.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz çatlaklar için bitkisel çözümler

Kuşburnu tohumu ve tatlı badem yağı

Kuşburnu tohumu ve tatlı badem yağı cildi nemlendirir, bu sebeple kırık izleri olan derinin tazelenmesinde özel bir yere sahiptir. İki ürünü birbirine karıştırarak, her gün duştan sonra uygulayabilirsiniz.

 

Dış atkuyruğu

Sağlığa pekçok faydası olan kırsal atkuyruğu bitkisinin bileşenlerindeki silikon, deri için doğal bir tazeleyeci  ve çatlak izlerinde de oldukça etkilidir. Bir litre% 40 alkol içinde 100 gram yaban atkuyruğu bitkisi en az bir ay kadar bekletin. Ardından karışıma 8-10 damla limon suyu ve yarım litrede suyla karıştırın. Bu karışımı çatlak cilt bölgesine dairesel hareketlerle günde iki kez masaj yaparak uygulayın.

 

Havuç merhemi

Yapmanız gereken ilk şey havuç yumuşayıncaya kadar buharda pişirmek. Sonra püre haline getirip çatlamış bölgeye uygulayın. Yarım saat boyunca bekletin. Soğuk su ile durulayın. Çünkü sıcak su çatlamış cilde daha fazla zarar verebilir.

 

Çatlakları yok eden mucizevi merhem

Eğer vücudunuzun bazı bölgelerinde beyaz renkli çatlaklar varsa, bu yöntem tam size göre. 5 adet pancar ve 5 adet şeftalinin kabuğunu ve kökü alın. Hepsini blender den geçirin ve karışımı çatlak yerlere uygulayın.

 

Çatlakları yok eden doğal amerikan kremleri

Cildinizi nemli tutmak için doğal kremler çok önemlidir. Kremler çatlakları gidermeye yardımcı olur, burada en önemli nokta kremleri düzenli kullanmaktır. Böylece cildiniz hep nemli ve esnek olur.

Yorumlar