Adet Söktürücü Çaylar

Adet söktürücü bitki çaylar, adet dönemi ile alakalı sıkıntı yaşayan kadınlar için oldukça fayda sağlamaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Adet Söktürücü Çaylar

Adet söktürücü bitki çaylar, adet dönemi ile alakalı sıkıntı yaşayan kadınlar için oldukça fayda sağlamaktadır. Her ay yaşanan adet dönemleri pek çok kadının korkulu rüyaları ve en sancılı dönemleri olarak bilinir. Teşhis ve tedavi sonucu her hastalığın bir çaresi olduğu gibi rahatsızlığınız için uygun olan şifalı bitkilerden faydalanılarak bu rahatsızlıkların üstesinden gelebilirsiniz. Adet düzensizliği ve çok az miktarda adet kanaması gerçekleşen durumlarda veya sancılı ve ağrılı adet kanamalarında rahatlıkla faydalanabileceğiniz şifalı bitkilerden bazılarını sizler için önerelim.

Adet döneminin ağrılı ve sancılı geçmesi, çok az adet görmek, gecikerek meydana gelen adet düzensizlikleri gibi rahatsızlıklarınız için şifalı bitkiler kullanılarak hazırlanacak bitkisel pratik önerilerimiz olacak. Eczanelerde ve piyasalarda bulunan adet söktürücü ürünlerle veya kendiniz evlerde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz şifalı bitki çayları ile kendinizi tedavi edebilirsiniz. Ancak adet kanamaları ve düzensizlikleriyle sıklıkla sorunlar yaşıyorsanız mutlaka bir hekime başvurunuz.

Adet Söktürücü Şifalı Bitki çayları:

Adet söktürücü ve düzensizlikleri için bitkisel çaylardan bazıları, kimyon, havuç tohumu, maydanoz, papatya, safran, nane, rezene, nergis, karabaş otu, adaçayı ve miskin faydalı olduğu bilinmektedir.

Yukarıda ismi geçen bitkilerden hangisi arzu edilirse o bitki çay olarak hazırlanıp içilebilir. Hazırlanan şifalı bitki çayları her gün düzenli olarak günde 2-3 su bardağı balla tatlandırılarak içilmelidir. Bunlara destek olarak taze olarak toplanmış üvez meyveleri yemek adet düzensizliklerine ve söktürmeye yarar sağlayacaktır.

Adet söktürmeye yardımcı bitkiler arasında çare arayanlar için hazırlanacak dereotu tohumu çayının da adet kanamalarını söktürmek için 1 tatlı kaşığı öğütülmüş dereotu tohumu ile hazırlanacak bitki çayı tüketilmesinin de adet kanamalarını söktürdüğü bilinmektedir.

Adet Söktürücü Şifalı Bitkilerden Hazırlanan Çaylar:

  • Aynı safa yaprak çiçekleri ile birlikte demlenerek içilirse adet söktürür.
  • Atkuyruğu bitkisi kaynatılıp bal katılarak içilir
  • Biberiye papatya ile karıştırılarak çay olarak tüketilirse adet söktürür.
  • Az miktarda çöven kökü kaynatılarak bal ilave edilerek tüketilirse adet söktürür. Fazlası mide bulandırarak kusturur.
  • Öğütülmüş çörek otu balla karıştırılarak düzenli olarak tüketilmesi adet söktürür.
  • Çiriş otu demlenerek balla tatlandırılıp içilirse adet söktürür.
  • Havlıcan otu demlenip bal katılarak tüketilirse adet söktürür.

Yorumlar