Yeşilçam’ın emektarları ödüllendirildi

Yeşilçam Sineması’nın emektarları Türk Sineması’nın 100. yılında ödüllendirildi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende; Yeşilçam’ın emektarlarından Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın,...

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam’ın emektarları ödüllendirildi

Yeşilçam Sineması’nın emektarları Türk Sineması’nın 100. yılında ödüllendirildi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende; Yeşilçam’ın emektarlarından Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün ve Duygu Sağıroğlu’na 100. yıl onur ödülü verildi.

Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) ve İstanbul Televizyon Forum ve Fuarı (İTVF) kapsamından Yeşilçam Sineması’nın değerli isimlerine ‘Türk Sineması 100. Yıl Onur Ödülü’ takdim edildi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde; Yeşilçam Sineması’nın emektarlarından Vedat Türkali, Ertem Göreç, Safa Önal, Mehmet Dinler, Ülkü Erakalın, Aram Gülyüz, Necip Sarıcı, Yılmaz Atadeniz, Memduh Ün ve Duygu Sağıroğlu 100. yıl onur ödülü aldı.

Ödül töreninde konuşan SETEM Başkanı Mehmet Güleryüz, Türk Sineması’nı 100 yıllık bir öykü olarak tanımladı. Güleryüz, “Çok önemli başarılara imza atmış bir sinema tarihimiz var. Bugün bizim için çok onurlu bir gün çünkü bu öyküye katkı sunmuş ustalarımız aramızda. Onlar onur ödüllerini alacaklar. Türk Sineması’nın nice 100. yıllarını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tük Sineması’nın 100. yılını geride bıraktığını belirten sinema emektarlarından Ertem Göreç, “Bizden sonra genç sinemacılar geliyor. Biliyorsunuz, üst üste binerek gidiliyor. Bizden öncekiler maya yaptı. Biz de onların üzerine devam ettik. Bizden sonrakiler de inşallah devam eder.” diye konuştu.

Türk Sineması’nın bir asrı geride bıraktığını hatırlatan sinema emektarlarından Safa Önal ise, şunları kaydetti: “Türk Sineması ilk başladığında ben yoktum ama 100. yılında buradayım. Bundan sonraki yıllarda olur muyum bilmiyorum. Ama bir şey var. Çok onurla taşıdım, çok sevinçle taşıdım. Sinemadan bana gelen her şeyi sevgiyle karşıladım. Canımız sıkıldı, üzüldük, kalbimin kırıldığı zamanlar da oldu hepsi bir tarafa gitti. Sinemayla olan aşkımız ‘altın çağ’ denilen dönem müthiş bir dönemdi. Sinema çok şey borçluyum. Sinemaya çok teşekkür ederim.”

Tören, ödüllerin takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından sona erdi.

CİHAN

Yorumlar