Tabanı yanmış ütü nasıl temizlenir?

Ütü tabanı kayganlığı ütü yapmayı kolaylaştıran en büyük etmendir. Zaman içinde aşınan ütü tabanını eski haline bazı doğal yöntemler ile döndürmek mümkün. Ayrıca ütü tabanı yanmış ise doğal malzemeler ile eski haline döndürmek mümkün. Peki yanmış ütü tabanı nasıl temizlenir? İşte detaylar

Google Haberlere Abone ol
Tabanı yanmış ütü nasıl temizlenir?

Ütü yapmayı sevsekde sevmesekde hayatın olmazsa olmazlarından. Ütü yapmak zor bir iş olmasada zorlaştırıcı etmenlerden dolayı bazı zamanlarda zor olabiliyor. Ütü yapmayı zorlaştıran en başlıca neden ütü tabanının kaygan olmamasıdır. Ütü tabanında bulunan kir ve tabaklar ütüyü kaygan olmaktan çıkartıp ütü yapımını zorlaştırmaktadır.

Peki ütü tabanı nasıl temizlenir? İşte basit bir yöntem

Evdeki malzemeler ile yanmış ütü tabanını temizlemek mümkün. Kimyasal ürünler istenen performansı sağlamadığı gibi aile ekonomisine de zarar veriyor. Tamamen doğal malzemelerle ütü tabanı temizliği nasıl olur?

Ütü Tabanını Temizlemek İçin Doğal Malzemeler

Tuz

Tuz ile ütü tabanı temizliği için ütü fişe takılır ve temiz bir bezin üzerine tuz dökülür. Yeterince ısınmış olan ütü bezin üzerine döktüğünüz sofra tuzuna ütü yapar gibi gezdirilir. Bu ütünüzün tabanının temizlenmesini sağlayacakır.

Diş Macunu

Yanmış ütü tabanını diş macunu ile temizlemek mümkün. Bunun için: Ütünün tabanına diş macunu sürülür ardından ütü dik konumda iken ütünün fişi prize takılır ve ütünün ısınması beklenir. Ardından fiş çekilerek soğumaya bırakılır. Ütünün tabanı ılındıktan sonra bulaşık teli ile yanmış olan ütü tabanını rahatlıkla temizleyebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ütü tabanı iri taneli malzemeler ile temizlenmemeli
Yanan ütü tabanını temizlemek için acele etmemek gerekli
Ilık su ile temizliğe özen gösterilmeli

Yorumlar