Vodafone ne kadar bağış yaptı?

'Türkiye Tek Yürek' bağış kampanyasını izleyen seyirciler, "Vodafone ne kadar bağış yaptı" sorusunu merakla soruyor. Sorunun nedeni, Türk Telekom ve Turkcell'in 2 milyar liradan fazla bağış yapmış olmalarıydı. Peki, Vodafone ne kadar bağış yaptı?

Google Haberlere Abone ol
Vodafone ne kadar bağış yaptı?

Vodafone ne kadar bağış yaptı sorusu "Türkiye Tek Yürek" kampanyası devam ederken merakla sorulan sorular arasında yer aldı. 

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin açtığı yaraları kapatmak için tek yürek oldu. 

Ulasal kanalların ortak yayınıyla düzenlenen bağış kampanyasına 120 milyar liraya yakın bir bağış geldi. 

Bağış yapanlar arasında GSM şirketleri Türk Telekom ile Turkcell de yer aldı. Ancak Vodafone bu akşam bağış yapanlar arasında yoktu. Peki, Vodafone ne kadar bağış yaptı?

VODAFONE NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Vodafone Almanya depremin ilk günlerinde bir bağış yaptığını açıklamıştı. Yaptığı bağışın miktarı ise 1 milyon 220 bin euro yani yaklaşık 25 milyon TL bağış yapmıştı. 

Vodafone’dan yapılan bilgilendirmede ayrıca Türkiye ve Suriye gönderilecek olan SMS mesajlarından ücret alınmayacağı açıklandı.

Vodafone Telekom şirketi depremzedeler için bir SMS yardım kampanyası da başlattı. Her bir SMS gönderimi ile 10 Euro’luk yardım yapılmış olacak.

Aktion Deutschland Hilft yardım kuruluşu ile ortaklaşa düzenlenen SMS yardım kampanyası 44844 ve ERDBEBENHILFE yazılarak gerçekleşecek.

Öteyandan, Vodafone, Türkiye ve Suriye’de çöken telekomünikasyon altyapısı için de yardımda bulunacak Yardımlar çeşitli yerlerde mobil baz istasyonları kurulması şeklinde gerçekleşecek.

Turkcell'in 2 milyar liranın üzerinde bağış yaptığı kampanya gecesinde ise Vodafone Türkiye'den ise henüz bir bağış sözü gelmedi. 

 

Yorumlar

Omer Ülkemizde faaliyet gösteren bankaların cebinde akrep mi var iş bankası bu ülkenin bankası degilmi