Uludağ'da kaybolan iki dağcı bulundu mu? İşte son durum

Uludağ'da iki hafta önce kaybolan iki dağcıyı arama kurtarma çalışmaları hala devam ediyor; ancak hava şartları çalışmaları güçleştiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ'da kaybolan iki dağcı bulundu mu? İşte son durum

Bursa'nın Uludağ bölgesinde iki hafta önce kaybolan iki dağcı bulundu mu? Dağcıları arama kurtarma çalışmaları ne durumda? 

Uludağ'da 14 gün önce kaybolan dağcılar Mert Alpaslan ve Efe Sarp ile ilgili hala bir gelişme yok. 

İki dağcıyı arama kurtarma çalışmaları 14'üncü gününde de devam ediyor; ancak bölgedeki hava şartları çalışmaları olumsuz yönde etkiliyor. 

Arama kurtarma çalışmalarını yürüten Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve bazı sivil ekipler de eşlik ediyor. 

Uludağ'daki kış şartları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları yavaş bir şekilde ilerliyor. Aramalarda olumsuz hava şartları nedeniyle uçak ve helikopter gibi hava araçları da kullanılamıyor. 

Dağcıların kaybolduğu bölgenin sarp kayalıklar, engebelli arazilerle kaplı olması nedeniyle çalışmlalar sağlıklı bir şekilde yürütülemiyor.

Dağcılarla ilgili şu ana kadar mont, bere ve iki baton bulunmuştu. 

Küreklidere mevkiinde bulunan bu izler nedeniyle çalışmalar da burada yürütülüyor.

NE OLMUŞTU?

Bursa'nın Uludağ bölgesinde 1 Aralık 2019 Pazar günü gelen iki dağcı, tırmanış için yürüyüşe geçmişti. İstanbul'dan Bursa'ya geldikleri belirlenen, 31 yaşındaki Mert Alpaslan ve 37 yaşındaki Efe Sarp isimli dağcılar, sisli havada çıktıkları yolculuktan bir daha da geri dönmediler. İhbar üzerine iki dağcıyı arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Dağcılarla ilgili şu ana kadar mont, bere ve baton izleri bulundu.

Yorumlar