Uludağ teleferiğinde 2 km kuyruk

Uludağ Teleferiğine binmek isteyen vatandaşların oluşturduğu kuyruk 2 kilometreyi aştı.

Google Haberlere Abone ol
Uludağ teleferiğinde 2 km kuyruk

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ, yarıyıl tatili dolayısıyla yoğun bir dönem yaşıyor. Yarıyıl tatili ve hafta sonu etkinlikleri sebebiyle Uludağ'da büyük bir kalabalık gözlemlendi. Özellikle kayak pistleri, tatilcilerle dolarken, otellerde de yoğunluk yaşandı. Karayolu yerine daha hızlı ve pratik bir ulaşım seçeneği olarak görülen teleferik hattı, bu yoğunluk nedeniyle dikkat çekici uzunlukta kuyruklara sahne oldu.

TELEFERİK HATTINDA 1 KİLOMETRELİK KUYRUK

Uludağ'a ulaşım için tercih edilen teleferik hattında, sabahın erken saatlerinden itibaren bir kilometreye ulaşan kuyruklar oluştu. Bu durum, hem teleferik hattının popülerliğini hem de tatilcilerin bu ulaşım yöntemine olan yoğun ilgisini gösteriyor.

Teleferik Bilet Fiyatları ve Çalışma Saatleri Teleferikle Uludağ'a seyahat etmek isteyen tatilciler, kişi başı 230 lira ödeme yapmak zorunda. Öğrenciler için bu ücret 115 lira olarak belirlenmiş. Teleferik hizmeti, sabah 08.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında devam ediyor.

TATİLCİLERİN TELEFERİK DENEYİMLERİ

Tatilcilerden Fatih Baytar, "İstanbul'dan geldik. Uludağ'da çok eğlendik, çocuklarımla beraber kızaklarımızla kaydık, kar topu oynadık" şeklinde bir açıklama yaptı. Sevim Akkaya ise, "Çanakkale'den buraya geldik. Teleferikle Uludağ'a çıkarak yemek yedik, kızakla kaydık. Teleferikle çıkmak çok eğlenceliydi" ifadelerini kullandı. Halil Uslu, Kütahya'dan Bursa'ya gelerek Uludağ'ın doğal güzelliklerini kuşbakışı izleyebilmek için teleferikle çıkmayı tercih ettiğini belirtti ve "Sırada 2 saattir bekliyorum. Araçla Uludağ'a çıktığımız yollar çok yoğun oluyor. Teleferikle çıkmayı tercih ediyorum, maceralı bir yolculuk oluyor. Çok eğleniyoruz" dedi.

YOL GÜVENLİĞİ VE HAVA DURUMU

Uludağ yolunda da araç yoğunluğu yaşanırken, kış lastiği ve zincir kullanmayan araçların bölgeye çıkışına izin verilmiyor. Ayrıca, bölgede 30 Ocak'a kadar devam etmesi beklenen kar yağışı ve yoğun sis, tatilcilerin kayak deneyimlerini etkilese de, bu durumun heyecanı ve ilgiyi azaltmadığı gözlemlendi.

Yorumlar