Galata Kulesi, Restorasyon Çalışmaları Nedeniyle Ziyarete Kapatıldı

İstanbul'un simgesi Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları sebebiyle bir ay süreyle ziyaretçilere kapalı olacak. Çalışmaların Nisan ayında tamamlanması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Galata Kulesi ziyarete kapatıldı

İstanbul'un tarihi simgelerinden Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları kapsamında ziyarete kapatıldı. 23 Şubat 2024 tarihinde başlayan restorasyon süreci, bir ay sürecek ve Nisan ayında tamamlanması hedefleniyor.

GEÇMİŞ ÇALIŞMALAR VE KULENİN DURUMU

Galata Kulesi'nde geçtiğimiz yıl kasım ayında başlayan çatı onarım çalışmaları ile kuleye ait alem konservasyonu tamamlanarak yerine monte edildi. Ayrıca, yapılan jeoradar çalışmaları ile kule beden duvarları ve zemininde önemli tespitler yapıldı.

Restorasyon çalışmaları sırasında, Galata Kulesi'nin beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyeceği, tüm uygulamaların kuş yuvaları ve ebabil kuşlarının göç mevsimi gözetilerek gerçekleştirileceği belirtildi.

KÜLTÜREL MİRASIN KORUNMASI

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 2013'te dahil edilen Galata Kulesi, İstanbul silüetinin önemli yapılarından biri olarak kabul ediliyor. Bu restorasyon çalışması, kuleyi gelecek nesillere aktarabilmek adına büyük önem taşıyor.

Yorumlar