Türkvizyon'un 12 finalisti belli oldu

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın yarı finali Eskişehir'de büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Türkvizyon'un 12 finalisti belli oldu

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın yarı finali Eskişehir'de büyük bir coşkuyla gerçekleşti. 24 ülkenin katıldığı yarışma sonunda, sahne performansıyla adını büyük finale yazdıran 12 ülke belirlendi. Türkiye’yi temsil eden Manevra Grubu da finale kalanlar arasında yer aldı.

Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın yarı finali bu akşam Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü'ndeki Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 24 ülkeden yarışmaya katılan sanatçılar, alfabetik sıraya göre şarkılarını seslendirdi. Sahneye çıkan Manevra Grubu 'Sen, ben, biz' adlı şarkıyı seslendirdi. Eskişehirliler yarışmaya büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar sahnede ter döken sanatçılara tribünden destek verdi. Gecenin sonunda Türk Dünyası sanatçıları sahneye çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programda bir konuşma yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Türkiye olarak Türk dünyasına örnek teşkil edecek çok güzel organizasyona imza attıklarını söyledi. "Önemli olan bu buluşmanın gerçekleşmesiydi. Biz baştan söylediğimiz gibi kazanan kim olursa olsun herkes kazanıyor." diyen Vali Tuna, "Burada gönül birliği olan insanların, aynı dünyanın insanlarının tek bir ailenin fertlerinin burada buluşması ve aynı heyecanı, sevinci paylaşması söz konusu. Dolayısıyla buna ev sahipliği yapmak ve ilk organizasyona imza atmaktan dolayı tarihi olaya tanıklık ettik. Milyonlarca insan bunu televizyonlarda canlı izledi. Türk dünyasına hayırlı uğurlu olsun." şeklinde konuştu.

Manevra Grubu'nun üyeleri ise yaptıkları açıklamada, "Çok heyecanlıyız; finale kaldık. Çok gururluyuz. İnşallah finalde de ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Herşey muhteşem. Böyle güzelce sahne verebildiğimiz için ne mutlu bize." diye konuştu.

Programa katılan vatandaşlar ise "Bizler için, öğretmenler için, hem de öğrencilerimiz için güzel atmosfer oldu. Çeşitli ülkelerden kardeşlerimizin gelmesi kendi kültürlerini tanıtmaları, kaynaşması inşallah güzel bir organizasyon olacak. Hepimiz mutluyuz. Türk dünyası adına gelecek adına güzel şeyler olur." ifadesini kullandı.

Yarışma sonunda finale kalan 12 ülke ise şunlar: "Kazakistan, Türkiye, Beyaz Rusya, Özbekistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Tataristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Altay Cumhuriyeti, Ukrayna."


CİHAN

Yorumlar