Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri hangisi?

Türkiye'nin dört bir yanında kayak merkez bulmak mümkün. Erzurum'dan Bursa'ya, Denizli'den Kars'a kadar birçok yerde kayak merkezi var. Peki, en iyi kayak merkezleri nerede, hangi ilde?

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri hangisi?

Türkiye'nin en iyi kayak merkezleri nerede hangi ilde yer alıyor? Türkiye'nin dört bir yanında bulunan kayak merkezleri, kış tatilinin en gözde noktaları olmaya devam ediyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, kayak merkezlerindeki hareketlilik artarken, bu merkezler ailecek eğlenme imkanları sunuyor. İşte Türkiye'nin en iyi on kayak merkezi:

ULUDAĞ KAYAK MERKEZİ (BURSA)

Uludağ, Türkiye'nin ilk kayak merkezi olarak Bursa şehir merkezine yakın bir konumda yer alıyor. Uludağ Kayak Merkezi, 1.800 ile 2.200 metre rakımlar arasında değişen pistlere ve otellere ev sahipliği yapıyor. Yirmi iki lift ve otuz beş kilometre uzunluğundaki pistlerde, kayak dışında bigfoot, buz pateni ve kar motosikleti gibi aktiviteler de yapılabiliyor.

PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ (ERZURUM)

Palandöken Kayak Merkezi, dünyanın en uzun ve en dik kayak pistlerine sahip olmasıyla biliniyor. New York Times tarafından dünyadaki en iyi kırk bir kayak merkezi arasında gösterilen bu merkez, kayak ve snowboard yarışmalarına ev sahipliği yapıyor. Elli altı pist ve on dokuz lift taşıyıcıya sahip merkez, gece kayağı için aydınlatma sistemleriyle donatılmış.

ERCİYES KAYAK MERKEZİ (KAYSERİ)

Erciyes Kayak Merkezi, ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmakta. Saatte 26 bin 750 kişi taşıma kapasiteli liftleri ile dikkat çeken merkez, kırk bir pist sunuyor. Bu pistlerin yüzde 36’sı mavi, yüzde 42’si kırmızı, yüzde 22’si ise siyah zorluk derecesinde.

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ (KARS)

Sarıkamış Kayak Merkezi, sarıçam ormanları içindeki pistleriyle öne çıkıyor. Toplamda 22 bin 400 metrelik üç etaplı dokuz pist bulunan merkez, dünyada sadece Alpler'de bulunan toz kristal karı Türkiye'de sunuyor.

KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ (BOLU)

Bolu'nun yakınlarında yer alan Kartalkaya Kayak Merkezi, on sekiz mekanik tesis ve yirmi beş pistle kayakseverleri ağırlıyor. Pistlerin toplam uzunluğu kırk kilometreye ulaşıyor ve Avrupa standartlarındaki en büyük snowparklarından biri burada bulunuyor.

KARTEPE KAYAK MERKEZİ (KOCAELİ)

İstanbul'a en yakın kayak merkezi olan Kartepe, farklı zorluk derecelerine sahip on iki pist sunuyor. Kar kalınlığının bir buçuk ile üç metre arasında değiştiği bu merkez, Maşukiye'den başlayan orman yoluyla ulaşılıyor.

DAVRAZ KAYAK MERKEZİ (ISPARTA)

Isparta il merkezine yakın Davraz Kayak Merkezi, Akdeniz Bölgesi'ndeki Göller Yöresi’nde bulunuyor. Dağın zirvesi 2 bin 635 metre olup, merkezde on dört pist mevcut.

DENİZLİ KAYAK MERKEZİ (DENİZLİ)

Denizli Kayak Merkezi, 2 bin 420 metre rakımlı Bozdağ’da yer alıyor. En uzun pisti bin 700 metre olan merkez, her ziyaretçinin kayak yapabileceği avantajlı bir coğrafi konuma sahip.

ILGAZ KAYAK MERKEZİ (KASTAMONU-ÇANKIRI)

Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ve Çankırı il sınırları içinde yer almakta. Çam ağaçları arasında beş pist sunan merkezin pist uzunluğu dört kilometreye ulaşıyor.

SAKLIKENT KAYAK MERKEZİ (ANTALYA)

Saklıkent, Akdeniz'e ve Ekvator'a en yakın kayak tesislerinden biri. Antalya şehir merkezine yakın olan merkez, dört pistle hizmet veriyor ve "gündüz kayak, öğleden sonra deniz" imkânı sunuyor.

 

Yorumlar