TRT Spikeri Deniz Demir kimdir, nerelidir, neden görevden alındı?

TRT Spikeri Deniz Demir haber saatinde yaptığı konuşmayla tepkilerin odağına oturunca TRT Spikeri Deniz Demir kimdir, nerelidir soruları da gündem oldu. Deniz Demir'in eşi Metehan Demir mi? Deniz Demir neden görevden alındı?

Google Haberlere Abone ol
TRT Spikeri Deniz Demir kimdir, nerelidir, neden?

TRT Spikeri Deniz Demir kimdir, nerelidir, daha önce nerede çalıştı, ne dedi, neden tepki çekiyor soruları bu aralar merak ediliyor. Deniz Demir ile Metehan Demir'in birbirinin nesi olduğu da en çok sorulan sorular arasında yer aldı. Deniz Demir neden görevden alındı?

Deniz Demir, 29 Ekim 2022 Cumartesi günkü haber saatinde haber sunumunu bitirdikten sonra tartışmalara neden ifadeleriyle gündeme geldi.

DENİZ DEMİR NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Devlet kanalında yaptığı siyasi içerikli konuşmayla tartışmaların odağına oturan Demir'in biyografisi merakla araştırılıyor.

TRT Spikeri Deniz Demir kimdir, nerelidir
TRT Spikeri Deniz Demir

 

TRT Haber ekranlarında Cumhuriyet Bayramı haberlerinin verildiği sırada bir anda akıştan çıkarak, "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığı ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken" diyen spiker Deniz Demir gündeme oturdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında coşku içerisinde kutlandı. Cumhuriyet Bayramı heyecanı televizyon ekranlarından da anbean izleyicilerle paylaşıldı. TRT ekranlarında yaşanan bir olay ise kısa sürede gündem oldu.

BÜLTENDEN SONRA ÖNÜNDEKİ NOTLARDAN OKUDU

TRT HABER spikerinin ana haber bültenini aktardıktan sonra önündeki notlardan okuyarak seyirciye aktardığı sözler yayına adeta damga vurdu.

TRT spikerinin Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını anarken kullandığı ifadeler şu şekilde: "Bizi ümmet olmaktan çıkarıp birey olma bilincini, Cumhuriyet aydınlığını ilmini armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi sevgi ve saygı ile anarken. Cumhuriyeti zihninde ve kalbi yaşatan bu büyük devlet büyük millet, Atatürk'ün kurduğu büyük Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Hoşçakalın.

Spiker Deniz Demir'in Atatürk'le ilgili bu sözleri kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları Demir'i, "Bizi ümmet olmaktan çıkaran" ifadesi nedeniyle eleştirdi.

DENİZ DEMİR KİMDİR?

Hukuk Fakültesi mezunu olan Deniz Demir, kariyerine radyocu ve seslendirme sanatçısı olarak başladı. TRT kariyerine ise TRT tarafından açılan sınavı kazanması ile başladı. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda eğitim aldı.  TRT’de “Çocuk Saati” ile seslendirme yapmaya başladı.  TRT FM’de gece programları, Radyo 3’te müzik programları sundu.

2011 senesinde Hakkari’de 24 askerin şehit olduğu haberini verirken gözyaşlarını tutamamış, bu anlar o dönem sosyal medyada gündem olmuştu.

DENİZ DEMİR NE DEDİ?

Deniz Demir'in tam olarak ne dediği de merak ediliyordu.

İşte Demir'in TRT'de haber sunarken programın tamamen dışına çıkarak yaptığı o tartışmalı konuşması:

 

DENİZ DEMİR METEHAN DEMİR'İN EŞİ Mİ?

TRT'de 18 yıllık memur olduğu  öğrenilen Deniz Demir'in ünlü gazeteci Metehan Demir'in eşi olduğu ortaya çıktı.

2007 yılında Deniz Demir, RTÜK tarafından "En İyi Türkçe Konuşan Program Spikeri" ödülünü almaya hak kazanmıştır. 2013 yılında Beyaz Küre "Yılın Spikeri Ödülü"nü kazandı.

Deniz Demir 2013 yılında meslektaşı Metehan Demir ile evlendi.

DENİZ DEMİR TRT'DEN KOVULDU MU?

Deniz Demir'in TRT Haber'den kovulduğuna yönelik resmi bir açıklama bulunmuyor; ancak sosyal medyada Demir'in TRT'deki görevinden alındığı, yani bir daha ekrana çıkmamak üzere ekrandan alındığı belirtiliyor. 

 

Yorumlar