TOKİ başvuru nasıl yapılır, sosyal konut başvurusu için nereden giriş yapılır?

TOKİ Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor? 24 ildeki satışlar için başvuru şartları nelerdir, fiyat ne kadar, kimler başvuru yapabilir, başvuru yapma şartları arasında o ilde oturmak bulunuyor mu, kaç konut satışa çıkarıldı?

Google Haberlere Abone ol
e-Devlet TOKİ başvuru nasıl yapılır, sosyal konut?

TOKİ başvuru nasıl yapılır, sosyal konut başvurusu için nereden giriş yapılır? TOKİ Sosyal Konut Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor? TOKİ'den ev, arsa ve iş yeri sahibi olmak isteyen vatandaşlar son günlerde harıl harıl başvuru şartlarını ve yöntemlerini araştırıyor. Hükümetin büyük bir seferberlik kapsamında vatandaşı ev sahibi yapmak için başlattığı ev, arsa ve iş yeri fırsatlarından yararlanmak isteyenler heyecanla başvuru şartlarını araştırıyor. TOKİ başvuru işlemleri ev, arsa ve iş yeri için ayrı ayrı yapılmak zorunda. Başvuru yapmak isteyenler sadece biri için işlem yapabiliyor. Burada en önemli nokta ise başvurucuların daha önce ev, arsa veya iş yeri sahibi olmaması şartı aranmasıdır. Bu nedenle şu ana kadar hiç evi, arsası veya iş yeri olmayan vatandaşlar devletin sunduğu bu muhteşem imkandan faydalanmak istiyor. Peki, TOKİ başvuru nasıl yapılır, e-Devlet Kapısı üzerinden başvuru imkanı var mı?

TOKİ sosyal konut projesiyle ilgili müjdeli haberin gelmesiyle birlikte ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvuru için harekete geçmeye başladı. Sosyal konut projesinden ev almak isteyenler veya şu anda devam eden satışlardan faydalanmak isteyenlerin yapması gereken ilk şey başvuru yapmaktır. 

TOKİ sosyal konut başvuru şartları, fiyatları ve satılacak konutların detayları belli oldu.

TOKİ son dakika haberine göre 24 il ve ilçesinde bulunan konutları açık artırma ve kura usulüyle satışa sunuyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 24 ilde bulunan konutları satışa çıkardı.

TOKİ Sosyal Konut Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor
TOKİ Sosyal Konut Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor

 

2+1 ve 3+1 konut için başvurular temmuz ayı içinde alınmaya başlandı.

TOKİ HANGİ İLLERDE SATIŞ YAPIYOR?

TOKİ, İzmir Selçuk ve Kemalpaşa ilçelerinde 720 konutu kura ile satışa sunuyor. Konutların fiyatı 410 bin liradan, taksitleri ise 2.700 TL'den başlıyor.

Kırıkkale Merkez'de satışa sunulacak 456 konut için başlangıç satış fiyatı 314 bin TL olacak. Taksit tutarı ise 1.540 TL'den başlıyor.

TOKİ Sosyal Konut Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor
TOKİ Sosyal Konut Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor

 

Kocaeli İzmit Sekbanlı ile Sepetçi projelerinde toplam 238 konut satılacak. Konutların başlangıç fiyatı 415 bin TL, taksit başlangıç tutarı ise 2.596 TL olarak belirlendi.

Sivas Merkez Yenimahalle ve Zara projesinde ise 247 konut satışa sunuluyor. Konutların fiyatı 408 bin TL'den, taksitler ise 1.533 TL'den başlayacak.

Uşak Merkez projesinde satışa sunulan 327 konutun başlangıç fiyatı 369 bin TL olarak belirlendi. Taksit tutarı ise 1.541 TL'den başlıyor.

Şanlıurfa'da satışa sunulan 125 konutun fiyatı 412 bin TL'den, taksitleri 2.062 TL'den başlıyor.

Iğdır Merkez Karaağaç projesinde satılacak 169 konutun başlangıç fiyatı 462 bin TL. Taksitlerin ise 1.928 TL'den başlayacağı açıklandı.

Kilis Merkez Deveciler projesindeki 196 konutun fiyatı 355 bin TL olacak. Taksitler 1.482 TL'den başlayacak.

Kütahya merkez ve Dumlupınar projelerinde 198 konut satışa sunuluyor. Taksitlerin 1.906 TL'den başladığı projedeki konutların fiyatı 508 bin TL'den başlayacak.

Siirt genelinde ise 160 konut kuralı satışa sunuluyor. Fiyatlar 396 bin TL'den, taksitler 1.649 TL'den başlıyor.

Çorum'daki 139 konuta ise vatandaşlar 453 bin liradan başlayan fiyatlar ve 1.888 TL'den başlayan taksitlerle sahip olabilecek.

Bursa'da 2+1 ve 3+1 nitelikli 90 konut 424 bin liradan başlayan fiyatlar, 1.770 TL'den başlayan taksitlerle satılacak.

Elazığ'daki 11 konutun fiyatı 441 bin TL'den, taksitler 1.656 TL'den başlıyor.

Hatay Belen'de satışa sunulan 22 konutun fiyatı 410 bin TL'den başlıyor. Taksit başlangıç tutarı ise 2.052 TL.

Karaman Merkez projesinde satılacak 19 konutun başlangıç fiyatı 439 bin TL'den, taksitleri ise 2.200 TL'den başlıyor.

Yozgat Çandır projesindeki 14 konutun fiyatı 163 bin TL'den başlarken, vatandaşlar 2.239 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olacak.

TOKİ Sosyal Konut Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor
TOKİ Sosyal Konut Başvuru şartları e-Devlet 2022 yeni projeler nerede, TOKİ şuanda hangi illerde konut satışı yapıyor

 

Konya Akören projesinde 3 konut, Aksaray Ağaçören projesi, Bolu Seben projesi, Çankırı Şabanözü projesi, Erzincan Tercan projesi, Tekirdağ Çorlu projesi ve Van Tuşba projesinde birer konut kurayla satılıyor. Konya'da taksitler 1.442 TL'den, konutların fiyatı 384 bin TL'den başlayacak. Aksaray'da fiyat 384 bin TL, taksit ise 1.433 TL olarak belirlendi.

Bolu'da fiyat 415 bin TL, taksit ise 1.559 TL olacak. Çankırı'da fiyat 390 bin, taksit tutarı ise 1.463 TL olarak belirlenirken, Erzincan'da satış fiyatı 400 bin lira, taksiti ise 1.503 TL olacak. TOKİ, Tekirdağ Çorlu'da konut fiyatını 506 bin lira, taksiti 1.899 TL olarak belirlendi.

Gaziantep Nurdağı projesinde satışa sunulan 11 konutun fiyatı 444 bin TL'den, taksitleri ise 2.221 TL'den başlıyor.

Van'da ise konutun fiyatı 440 bin TL, taksiti ise 1.652 TL olacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

TOKİ başvuru için veya TOKİ Elbistan konutları için başvuru yöntemleri çok kolay. 

Hem bankadan direkt başvuru yapılabilir hem de e-Devlet Kapısı üzerinden online şekilde başvurulabilir.

Bunlar şöyle;

1 - "Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri” kategorisi: 

Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimleri için konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak (2+1 konutlarda 17 adet, 3+1 konutlarda 5 adet) ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2 - "En az %40 Engelli Vatandaşlar” kategorisi:

Yüzde 40 Engelli Vatandaşlara konut sayısının %5’i kadar (2+1 konutlarda 9 adet ,3+1 konutlarda 3 adet ) kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3 - “Diğer alıcı adayları” kategorisi:

Diğer Konut Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ise henüz başlamadı. Detaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanlar tarafından açıklanacak.

 

Yorumlar