Threads 1 haftada 100 milyon kişiye ulaştı

Meta'nın Twitter'a rakip olarak çıkardığı Threads platformu, sadece bir haftadan kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşarak dikkat çekiyor. Ancak, Avrupa Birliği ülkelerinde henüz kullanıma açılmamış olan uygulama, kronolojik bir ana sayfa akışı olmamasıyla da kullanıcıların dikkatini çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Threads 1 haftada 100 milyon kişiye ulaştı

Meta'nın Twitter'a rakip olarak çıkardığı Threads platformu, sadece bir haftadan kısa bir sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşarak hızlı bir başlangıç yaptı. Ancak, uygulama henüz Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma açılmadı.

Threads'in yayınlanmasından sadece dört gün sonra 100 milyon kullanıcıyı aştığı belirtildi. İlk 7 saat içinde 10 milyon kullanıcıya ulaşan uygulama, ertesi sabah 30 milyondan fazla kullanıcıyı barındırıyordu. İki gün içinde ise 70 milyon kullanıcı sayısını geçmişti.

Ancak, Threads'in henüz kronolojik bir ana sayfa akışına sahip olmaması, kullanıcıların güncel haberler için Twitter'ı aktif bir şekilde kullanmaya devam etmelerine neden oldu.

Instagram başkanı Adam Mosseri, konuyla ilgili olarak "Politika ve sert haberler önemlidir, aksini ima etmek istemiyorum. Ancak benim görüşüm, bir platformun bakış açısından, sağlayabilecekleri herhangi bir artan katılım veya gelir, onlarla birlikte gelen incelemeye, olumsuzluğa veya risklere hiç değmez" şeklinde açıklamalarda bulundu. Mosseri, Threads'in haber odaklı bir platform oluşturmak istemediklerini belirtti ve canlı bir platform için politika veya önemli haberlere girmenin gerekli olmadığını ifade etti.

Bununla birlikte, Threads'in gizlilik politikaları nedeniyle henüz Avrupa Birliği ülkelerinde kullanıma açılmadığı da biliniyor.

Yorumlar