Tapuda noter dönemi başlıyor

4 Temmuz itibarıyla gayrimenkul alım-satım işlemleri noterlerde de gerçekleştirilecek, bu yeni düzenleme ile tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk ve randevu sorunlarına çözüm bulunması hedefleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Tapuda noter dönemi başlıyor

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde yeni bir dönem başlıyor. 4 Temmuz itibarıyla alım-satım işlemleri noterlerde gerçekleştirilecek. Tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk ve randevu alınamama sorunu nedeniyle tapu işlemleri noterlerde de yapılacak şekilde düzenleme yapıldı. Bu yeni uygulama ile noterlerde konut, ofis, dükkân, arsa ve tarla gibi tüm taşınmazların alım-satım işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Alım-satım işlemlerini noterde yapmak isteyenler, Türkiye Noterler Birliği'nin e-randevu/başvuru uygulamasını kullanarak e-Devlet kapısını kullanarak başvuru yapacaklar. Başvuru sırasında, satışı yapılacak taşınmaz seçilecek ve tarafların bilgileri, taşınmazın emlak vergi değeri ve satış bedeli gibi bilgiler sisteme işlenecek. Ayrıca işlem yapılacak noterlik de başvuru aşamasında seçilecek. Noterin hukuki veya fiili bir engeli nedeniyle başvuru belgesini düzenleyemediği durumlarda başvuru reddedilerek taraflara bilgi verilecek.

Başvurudan sonra noter, başvuru belgesini düzenleyecek ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne iletecek. Taşınmazla ilgili tapu kayıt bilgileri ve diğer belgeler TAKPAS üzerinden sorgulanacak. Eksik belgeler tapu müdürlüğünden talep edilecek ve noter, eksiklikleri giderdikten sonra sözleşme hazırlayacak. Daha sonra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, işleme ait döner sermaye hizmet bedeli ile tapu harcının tahsilatı için e-tahsilat seri numarasını notere iletecek. Noter, taraflara sözleşmenin imzalanacağı randevu tarihini ve saatini bildirecek.

Taraflar, randevu tarih ve saatinde notere gelmezlerse, 10 gün içinde notere başvurarak işlemi tamamlayabilirler. Aksi takdirde başvuru iptal edilecektir.

Noter, taşınmazın satışını kısıtlayıcı veya engelleyici hukuki bir durum olmadığını tespit ettikten sonra sözleşmeyi taraflara imzalatacak ve sözleşmeyi Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne kaydedecek. Sözleşme kaydedildikten sonra tapu müdürlüğü tarafından taşınmazın tapu siciline tescili gerçekleştirilecek. Sözleşme ve diğer belgeler noter tarafından TNBBS'ye kaydedilirken, fiziksel olarak da arşivlenecektir.

Noterlerde yapılan işlemlerde tapu harcının yanı sıra ek bir noter ücreti de alınacak. Noter ücreti, taşınmazın değerine göre belirlenecek ve minimum 500 TL, maksimum ise 4.000 TL olacak. Bu miktarlar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacaktır.

Yorumlar