Suriye'nin interneti Gaziantep'ten gidecek

Barış Pınarı Harekatı ile Suriye'nin kuzeyindeki bazı alanların Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından kontrol altına alınmasının ardından bölge insanının sosyal hizmete erişimini kolaylaştırmak içinde çalışmalar başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Suriye'nin interneti Gaziantep'ten gidecek

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu, Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile Resulayn ve Tel Abyad bölgelerini terör örgütünden arındırmıştı.

Türkiye daha sonra terör örgütü PKK/YPG'nin 30 kilometre güneye çekilmesi şartı ile Barış Pınarı Harekatı'na ara vermiş ve kurtarılan bölgelerde insani yardım çalışmalarına başlamıştı.

Öte  yandan TSK ve SMO bölgede terör örgütlerinin tuzakladığı mayın ve el yapımı patlayıcıları yok etmek için çalışmalara başladı.

BARIŞ PINARI BÖLGESİNE AKTARILACAK

Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı ile kontrol altına alınan bölgelerde edinen tecürebeler Barış Pınarı Harekatı ile kontrol altına alınan Tel Abyad ve Resulayn'a aktarılacak.

GÜVENLİ İNTERNET İSTİKRAR İÇİN KRİTİL ÖNEME SAHİP

Türkiye'nin bölgede atacağı en önemli adımlardan biri ise bölge halkına güvenli internetin sunulması olacak. Türkiye bu şekilde terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altında bulunan kaçak iletişim ve internet yapılarını temizlemek yerine kendi kontrolünde olan bir internet hizmeti ile bölge halkının güvenli iletişimini sağlayacak.

Yorumlar