SON DAKİKA! İstanbul'da sis uçaklara ve gemilere yol vermedi, seferler iptal

İstanbul'da yoğun sis, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapamayan uçakları ve İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini olumsuz etkiledi. Uçaklar farklı havalimanlarına yönlendirilirken, gemi trafiği çift yönlü durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da hava ve deniz ulaşımına sis engeli

İstanbul, sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun sisin etkisi altında kaldı. Bu doğa olayı, hem hava hem de deniz ulaşımını ciddi şekilde etkiledi.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği, görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle çift yönlü olarak durduruldu. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sisin neden olduğu görüş mesafesi düşüklüğü sebebiyle alınan bu kararın, deniz trafiği güvenliği açısından zorunlu olduğu belirtildi.

HAVA ULAŞIMINDA AKSAMALAR

Sis, hava ulaşımını da olumsuz etkileyerek, Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapması planlanan uçakların başka havalimanlarına yönlendirilmesine neden oldu. Yakıt kritiğine ulaşan uçaklardan dördü İstanbul Havalimanı'na, beşi ise Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi. Bu durum, havalimanındaki kalkışları da gecikmelere uğrattı. Ancak, sisin etkisinin azalmasıyla birlikte yaklaşık bir saat süren gecikmelerin ardından, saat 9.37 itibarıyla inişlere yeniden izin verilmeye başlandı.

Bu süreçte İstanbul Havalimanı'nda herhangi bir aksaklık yaşanmadı ve uçuşlar planlandığı gibi devam etti. Havalimanı yetkilileri, olası her türlü duruma karşı gerekli önlemlerin alındığını ve yolcuların güvenliği için elden gelenin yapıldığını belirtti.

Yorumlar