İhsan Barutçu: Kaset olayıyla ilgili MİT teşkilatı üç maymunu oynuyor

Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, yaşadığı kaset olayı ile ilgili iki buçuk yıldır somut hiçbir adım atılmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İhsan Barutçu: Kaset olayıyla ilgili MİT teşkilatı üç maymunu oynuyor

Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, yaşadığı kaset olayı ile ilgili iki buçuk yıldır somut hiçbir adım atılmadığını söyledi. Benzer mağduriyetlerin önümüzdeki dönem yaşanabileceği uyarısında bulunan Barutçu, “MİT teşkilatı, bu konuyla ilgili görüştüğümüz zaman, herhangi bir bilgi yok. Meclis’e, komisyona çağrıldığında veya biz ziyarete gittiğimiz zaman bu konuyla alakalı ‘görmedik, duymadık, bilmiyoruz’ diyerek üç maymunu oynuyorlar.” dedi.

İnternete sızan görüntülerin ardından MHP’den ihraç edilen İhsan Barutçu, yaşadığı mağduriyeti Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) anlattı. Kaset hadisesinden sonra soruşturmanın başladığını ancak hiçbir sanık bulunamadığını anlatan Barutçu, “Bunun doğruluğunu yanlışlığını bulması gerekenler de adli kurumlardır. Maalesef bu konu yok sayılarak, üstü örtülerek geçiştirilmektedir. Yeni mağdurlar da oluşacağı kanaatindeyiz. Endişemiz bu. Yazık oluyor. İnsanlarımızın özel hayatlarına müdahalede bulunarak, bu tür saldırılar hoş bir şey değil. Toplum artık güven buhranı yaşamakta. Bu Türkiye’ye yönelik bir saldırı, failleri ortaya çıkmazsa Türkiye'yi çok daha kötü ve karanlık günler beklemektedir. AKP dönüp içine de bakması lazım. Varsa içinde temizlemeli.” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı olayla ilgili bir şey yapılmadığının altını çizen Barutçu, “Benim yaşadığım olayla ilgili herhangi bir şeyin yapıldığı yok, yapılacağı da yok. Belki bir umut, yaşananlardan ders çıkararak iktidar partisi 2011 seçimleri öncesi yaşanan kirli saldırıların faillerini önemseyerek, o gün o tezgahı kurgulayanların bugün kendilerine de kurgulanabileceği düşüncesiyle bir müdahalede bulunmaları lazım. Bugün Emniyet İstihbarat teşkilatı, MİT teşkilatı, bu konuyla ilgili görüştüğümüz zaman herhangi bir bilgi yok. Meclis’e, komisyona çağırıldığında ve biz ziyarete gittiğimiz zaman bu konuyla alakalı, ‘görmedik, duymadık, bilmiyoruz’ diyerek üç maymunu oynuyorlar. Dünkü yapılan hadisenin görmezlikten gelen insanları bir şekliyle bu konuyla alakalı bilgilerinin olduğu ya da iktidarın bundan kendince siyasi fayda sağlayarak o süreç itibarıyla kim vurduya gitti densin diye kurumlar bu manada hadisenin üzerine gitmediler.” ifadelerini kullandı.

İki buçuk yıldır herhangi bir ilerlemenin kaydedilmediğini vurgulayan Barutçu, şunları ifade etti: “İki buçuk yıldan beri bu konuya dönük bir gayretin olmadığını, adli safhada o günden bugüne herhangi bir sanık bulamadıklarını görmekteyiz. Ne zaman ki iktidar kendince yaşadığı bir mağduriyetle zıplıyor rahatsızlık duyuyor. Yeniden bu kirli saldırıların mağdurları artacak. Toplum giderek bir korku, bir kaygı, devletinin kendine sahip çıkamamanın getirdiği güvensizlikle beraber herkes kendi yaşadığı yerde basın camiasında iş kesiminde yeniden bir mağdurlar oluşacak. İtibarsızlaştırma çabaları artacak. Bizim de duyumlarımız var. Olanlara baktığımız zaman kimisi montajlanmış, internet ortamı içinde benzeştirmelerle kişilere dönük bu tür saldırılar oluyor. TİB ne işe yarar, BTK ne işe yarar, MİT ne işe yarar, Emniyet İstihbarat Dairesi ne işe yarar? Sorumluluk noktasında işin muhatabı iktidardır. Ya bulacaklar bu işin faillerini ortaya çıkaracaklardır ya da bu işin suç ortağıdırlar.”
CİHAN

Yorumlar