Savaş jetleri İstanbul'da neden uçuyor?

İstanbul semalarında savaş jetlerini gören vatandaşlar bir anda panik oldu.

Google Haberlere Abone ol
Savaş jetleri İstanbul'da neden uçuyor?

İstanbul semalarında uçan savaş jetleri paniğe neden oldu. 27 Ekim 2023 tarihinde Kadıköy semalarında uçuş yapan jetler ve savaş uçakları, İstanbul halkının gündemine oturdu. Gökyüzünde alçaktan uçan bu jetlerin ardından, vatandaşlar "İstanbul'da savaş uçakları neden uçuyor?" ve "İstanbul'da uçaklar neden alçaktan uçuyor?" sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylar:

İSTANBUL'DA SAVAŞ UÇAKLARI NEDEN UÇUYOR?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı etkinlkleri kapsamında, büyük bir deniz ve hava geçit töreni düzenlenecek. Tören kapsamında 100 gemi boğazdan törenle geçecek, 101 pare top atışı yapılacak ve 20 savaş uçağı Boğaz üzerinden geçiş yapacak. Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK'ün de gösteri uçuşları ile renk katacağı bu etkinlikler, Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar ve dünya genelinden misafirler tarafından izlenecek.

JETLERİN PROVA UÇUŞLARI BAŞLADI

Jetler, 29 Ekim etkinlikleri öncesinde prova uçuşları gerçekleştiriyor. Türk Yıldızları saat 16.20'de, SOLOTÜRK ise Ankara'da 13.00'te ve İstanbul Boğazı'nda 16.40'ta gösteri uçuşu yapacak. Bu uçuşlar, etkinliğin aksamadan ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi adına büyük önem taşıyor.

İSTANBUL HALKI NE DİYOR?

İstanbul halkı, gösteri uçuşlarının başlaması ve jetlerin prova uçuşlarını gerçekleştirmesi ile birlikte Cumhuriyet Bayramı heyecanını daha da yoğun bir şekilde yaşamaya başladı. Gökyüzünde süzülen savaş uçakları, İstanbul'un semalarında estetik bir görsel şölen sunuyor.

Yorumlar