Recep Gürbüz neden öldü?

Ünlü Başpehlivan Recep Gürbüz'ün neden öldüğü güreş dünyasında son günlerde merakla sorulan sorular arasında yer alıyor. Gürbüz, şu anda er meydanlarının aranan ismi olan Ali Gürbüz'ün babasıydı. Aynı zamanda Antalya'ya altın kemeri getiren ilk isimdi.

Google Haberlere Abone ol
Recep Gürbüz neden öldü?

Recep Gürbüz neden öldü, ne zaman ve nerede hayatını kaybettiği soruları spor dünyasında bu aralar yeniden gündemde. Er meydanlarının bileği zor bükülen pehlivanlarından Ali Gürbüz'ün babası olan Recep Gürbüz, uzun yıllar başpehlivanlık kemerini taşımıştı. Gürbüz'ün ölümü güreş dünyasında hüzünle karşılanmıştı. Peki, Recep Gürbüz neden öldü?

RECEP GÜRBÜZ NEDEN ÖLDÜ?

Antalyalı başpehlivan Ali Gürbüz'ün babası Recep Gürbüz, 1988 yılındaki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde o dönemin ünlü pehlivanı Recep Kılıç'ı yenerek Antalya'ya ilk altın kemeri getiren başpehlivan olmuştu.

Altın kemerin yıllarca sahibi olması beklenen Recep Gürbüz'e aynı yıl beyin tümörü teşhisi konuldu. Gürbüz, başpehlivanlık sevincini bir yıl yaşadıktan sonra bir daha Kırkpınar çayırına çıkamadan 26 yaşındayken hayatını kaybetti.

Antalyalı başpehlivan Mehmet Öztürk'ün kızı ve Ali Gürbüz'ün annesi olan Hatice Gürbüz, eşinin 25 sene önce başpehlivan olduğunu, o gün eşiyle yaşadığı mutluluğun aynısını oğluyla da yaşadığını kaydetti.

Eşinden sonra hiç Kırkpınar'a gitmediğini ancak oğluyla 5-6 senedir Edirne'ye gittiğini belirten Hatice Gürbüz, ''Hep bugünleri hayal ettim. Ali küçüklüğünden bu yana hep güreşin içindeydi. Hedefi babasının emanetini Antalya'ya getirmekti ve bunu başardı. Bu acımızı hafifletiyor. Ali güreşirken babasının yanımızda olduğunu ve bir yerlerden bizi izlediğini hissettim'' diye konuştu.

BAYRAĞI OĞLU DEVRALDI

1998 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katıldığı ilk güreş deneyiminde “Minik 2 Boyu’nda ikincilik kürsüsüne çıktı.Daha sonra sırasıyla 2002 yılında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Tozkoparan Boyu’nda yine ikinci oldu. 2003 yılında Deste Küçük Boy’da birincilik kürsüsüne çıktı. 2005 yılı Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Deste Büyük Boy’da, 2006 yılında da, Küçük Orta Büyük Boy’da birinci oldu.

Bu başarının ardından bir yıl sonra 2008 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Er Meydanında Başaltı Boyu’nda birincilik kürsüsüne çıkarak Başpehlivan Boyu’nda güreşmeye hak kazandı. Başpehlivan olarak güreştiği 2009 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üçüncü, 2010 yılında ikinci oldu.

2011 yılı 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde final müsabakasında Başpehlivan Recep Kara’yı yenerek ilk defa Kırkpınar Başpehlivanı olarak Er Meydanı’nda altın kemer kuşandı.

Bir yıl sonra 2012 yılında Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde tekrar Recep Kara’yı yenerek Başpehlivan oldu. 2013 Yılı 652. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde İsmail Balaban ile final’de karşılaşmış ve rakibini yenerek Türkiye Başpehlivanı olmuştu. Ancak yapılan doping testlerinde zararlı madde kendisinde çıktığından dolayı Türkiye Güreş Federasyonu tarafından derecesi iptal edilmiştir. 2016 Yılı 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde kürsü yaparak üçüncü olmuştur.

2018 Yılı 657. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde yarı finale çıkmıştır. Yarı finalde Şaban Yılmaz’a yenilerek, üçüncülük kürsüsünde yer almıştır.

 

Yorumlar