Raşid Dostum'un evi kuşatma altına alındı

Afganistan Devlet Başkanı Yardımcısı Raşid Dostum'un evi güvenlik güçleri tarafından kuşatma altına alındı. Dostum ise yaptığı açıklamada, "Evimin çevresinde güvenlik görevlileri yerleştirilmiş, belki onlar terör tehdidi nedeniyle buradalar, ben kuşatıldığımı hissetmiyorum'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Raşid Dostum'un evi kuşatma altına alındı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Afganistan siyasetinin en meşhur isimlerinden Özbek asıllı Raşid Dostum'un evinin güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığı belirtiliyor. Raşid Dostum ise yaptığı açıklamada, kuşatmanın neden kaynaklandığını anlayamadığını söyledi. 

Afganistan Devlet Başkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum'un, başkent Kabil'in Şir Pur bölgesindeki yaşayan ikametgahının güvenlik güçleri tarafından kuşatıldığı iddia edildi. Bu olayın ardından basın açıklaması yapan Dostum, evinin çevresine konuşlanan güvenlik görevlilerinin amaçlarının ne olduğunu anlayamadığını söyledi.

Kendisinin kuşatıldığını hissetmediğini ifade eden Dostum, ''Beni neden kuşatsınlar? Terör örgütleri DEAŞ ve Taliban'a karşı olduğum için mi ?'' dedi. Dostum, evinin etrafına yerleştirilen güvenlik görevlilerinin terör tehdidi nedeniyle yerleştirilmiş olabileceğini kaydetti.

Dostum, endişe edilecek bir durumun olmadığını sözlerine ekledi. Henüz bilinmeyen bir nedenle Raşid Dsotum'un evinin yakınlarına dün geceden itibaren güvenlik kuvveti ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Yorumlar